Britai sudarė pigiausių Europos miestų sąrašą – Vilnius nustebino

Didžiosios Britanijos portalas „Post Office“ sudarė pigiausių Europos miestų sąrašą, kuriame Vilnius atsidūrė pirmoje vietoje. Kokią naudą miestui atneša toks tyrimas bei kaip tai gali paveikti keliautojų srautus? Lietuvos turizmo asociacija domėjosi, ar tai yra tinkamas vartoti apibūdinimas, siekiant skatinti turizmą sostinėje.

Vilniaus Katedra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus Katedra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-15 10:05

Pigiausio miesto vardas – teigiamas dalykas taupiam keliautojui, tačiau trūkumas Lietuvos sostinei.

„Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė susidariusią situaciją komentavo kontraversiškai: „Neinvestuojame į Vilniaus kaip pigios kelionių krypties pristatymą, tai nėra miesto strateginė kryptis. Šiuo atveju reitingą parengė nepriklausoma Didžiosios Britanijos agentūra, surinkusi duomenis iš daugelio Europos miestų. Tokia miesto pristatymo kryptis nebūtų tvari ilgalaikėje perspektyvoje. Be to, miestas turi daug daugiau ką pasiūlyti: aktyvų kultūrinį gyvenimą, unikalią istoriją, gyvybingą ir itin fotogenišką senamiestį, aukšto lygio restoranus, puikius parkus, kūrybingus ir draugiškus žmones. Į šiuos aspektus koncentruojamės pristatydami miestą tarptautinei keliautojų auditorijai kaip šiuolaikinį Europos miestą, galintį pasiūlyti turiningą laisvalaikį“.

Pigiausių miestų trejetuke taip pat atsirado Belgradas bei Varšuva. Štai kaimynai latviai su sostine Ryga atsidūrė septintoje sąrašo vietoje, o Estijos sostinė Talinas – dvidešimtoje. Nevienodas Baltijos valstybių išsirikiavimas sąraše gali būti lyginamas su skirtingu pragyvenimo lygiu valstybėse. Svarbu paminėti, jog Vilnius kaip pigiausias miestas išrinktas neįvertinus skrydžių bilietų. Atsižvelgus į tai, rezultatai greičiausiai būtų kitokie.

Lietuvos turizmo asociacijos tarybos narė, „Delta Tours“ departamento vadovė Jovita Jackienė, paklausta, kaip vertina britų reitingą, teigė, jog tuos turistus, kurie ieško pigių kelionių krypčių, po paskelbto pigių miestų sąrašo Vilnius turėtų sudominti.

Pašnekovė pastebėjo, jog reitinguose Maskva yra devintoje vietoje, kas yra ne itin realu vertinant teikiamų paslaugų kainas.

Lietuvos turizmo asociacija mano, jog pigiausio miesto vardas nėra tinkamiausias epitetas siekiant pritraukti turistus lankytis šalyje. „Kviesdami turistus atvykti į Lietuvą bei aplankyti sostinę, turime akcentuoti ne pigumą ar brangumą, o suteikiamų paslaugų kainos ir kokybės santykį. Būtent šis rodiklis turėtų būti aktualiausias svertas kryptį besirenkančiam turistui. Vilniaus miesto teikiamų paslaugų spektras ypač platus, tad atitiktų net ir paties išrankiausio turisto poreikius“ – minėjo Lietuvos turizmo asociacijos vykdančioji direktorė Milda Plepytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.