Siūloma sukurti nacionalinį dirbtinio intelekto etikos komitetą

Šalyje turėtų atsirasti dirbtinio intelekto komitetas, kuris stebėtų, kaip technologijos daro įtaką žmogaus teisėms, pramonei ir ekonomikai, numatoma Nacionalinės Lietuvos dirbtinio intelekto strategijos ataskaitoje.

 Rekomendacijomis turės būti pasinaudota kuriant ir atnaujinant esamus šalies dirbtinio intelekto kūrėjų ir vartotojų etikos standartus.<br> P.Lileikio nuotr.
 Rekomendacijomis turės būti pasinaudota kuriant ir atnaujinant esamus šalies dirbtinio intelekto kūrėjų ir vartotojų etikos standartus.<br> P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-17 10:46

„Į komitetą turėtų įeiti mokslo, viešojo sektoriaus, privataus sektoriaus ir nevyriausybinių organizacijų atstovai“, – rašoma ataskaitoje.

Teigiama, kad komitetas turėtų nepriklausomai sukurti trumpojo ir ilgojo laikotarpio veiksmų planus ir rekomendacijas. Šiomis rekomendacijomis turės būti pasinaudota kuriant ir atnaujinant esamus šalies dirbtinio intelekto kūrėjų ir vartotojų etikos standartus.

Ataskaitoje informuojama, kad 2015-2018 metais viešojo sektoriaus investicijos į dirbtinį intelektą siekė 26,5 mln. eurų, o privataus – 3,2 mln. eurų. Ekonomikos ir inovacijų ministerija 39 skirtingiems dirbtinio intelekto projektams nuo 2016 metų skyrė 12,5 mln. eurų. Įskaitant privataus kapitalo investicijas, projektų vertė per pastaruosius trejus metus buvo didesnė nei 20 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.