ES pavojingų produktų sąrašo pirmose pozicijose – žaislai

Per 2 tūkst. pranešimų apie pavojingus gaminius. Tiek pernai jų, Europos Komisijos duomenimis, gauta naudojantis Skubių pranešimų apie pavojingus ne maisto produktus sistema. 

Pernai daugiausia pranešimų pateikta dėl pavojingų žaislų.<br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotr. 
Pernai daugiausia pranešimų pateikta dėl pavojingų žaislų.<br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2019, 5:01 PM, atnaujinta Apr 5, 2019, 5:21 PM

2018 m. daugiausia pranešimų pateikta dėl pavojingų žaislų. Tai sudaro kone trečdalį visų pranešimų.

Apie penktadalį pranešimų gauta dėl nesaugių motorinių transporto priemonių, 10 proc. – dėl drabužių, tekstilės gaminių bei mados aksesuarų.

2018 m. dažniausiai buvo pranešama apie riziką susižeisti (25 proc.), cheminių medžiagų keliamą riziką (25 proc.) ir riziką paspringti (18 proc.). Daugiau kaip pusė nesaugių gaminių pateko iš Kinijos.

Lietuvoje 2018 m. dažniausiai buvo pranešama dėl nesaugių kosmetikos gaminių (58 proc.), žaislų (23 proc.), elektrinių prietaisų ir įrenginių (12 proc.). Dažniausiai buvo pranešama apie riziką paspringti (56 proc.), cheminę riziką (24 proc.) ir galimą elektros smūgį (13 proc.).

Skubių pranešimų sistema, pakeitusi pavadinimą į „Safety Gate“ (saugos vartai), sudaro sąlygas nacionalinėms institucijoms greitai keistis informacija apie pavojingus produktus. Tuomet kitos valstybės narės gali peržiūrėti savo rinką ir imtis atitinkamų veiksmų, jei būtų aptiktas toks produktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.