„Revolut“ pats prašo įvertinti, ar nekelia pavojaus nacionaliniams interesams 

Trečiadienio rytą Didžiosios Britanijos startuolis „Revolut Ltd“ pateikė oficialų kreipimąsi Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijai, pats prašydamas trečią kartą įvertinti bendrovės atitiktį nacionalinio saugumo interesams. Įmonė tokį sprendimą priėmė matydama Seime kilusias diskusijas ir siekdama išsklaidyti abejones dėl savo veiklos Lietuvoje.

N.Storonskis.<br>„Revolut“ nuotr.
N.Storonskis.<br>„Revolut“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-10 08:12

Pateikęs kreipimąsi į komisiją, „Revolut“ apie šį žingsnį asmeniniu laišku informavo Seimo narį, Biudžeto ir finansų komiteto vadovą Stasį Jakeliūną. „Siekiame Lietuvoje sukurti pasaulinio lygio banką, ir visada esame pasiruošę užmegzti dialogą tiek su p. Jakeliūnu, tiek ir kitais Seimo nariais, kuriems galėtume atsakyti į klausimus dėl mūsų veiklos modelio, rizikų valdymo, planuojamų teikti finansinių paslaugų apimties ir kitų aspektų“, – kalbėjo „Revolut“ vadovas Nikas Storonskis.

Ketvirtadienį Seimas ketina balsuoti dėl Seimo nutarimo svarstymo. Jei būtų nubalsuota, kad nutarimas turėtų būti svarstomas Seime, parlamentarai toliau spręstų, ar dėl „Revolut Ltd“ atitikimo nacionalinio saugumo interesams vertėtų kreiptis į komisiją. Komisija „Revolut“ svarstytų jau trečią kartą, po to, kai du kartus jau yra patvirtinusi, kad „Revolut“ veikla rizikų nacionaliniam saugumui nekelia.

„Lietuvą pasirinkome ne tik visos eilės institucijų kuriamos palankios aplinkos fintech investuotojams. Siekiame, kad aukšto lygio Lietuvos specialistai taptų kertine dalimi kuriant pasaulinio lygio banką. Jau dabar Vilniuje esame įdarbinę beveik 30 darbuotojų, o iki metų pabaigos planuojame jų turėti bent 70. Suprantame, kad esame visiška naujiena kiekvienoje rinkoje, į kurią ateiname, tačiau lietuviai jau įrodė, kad yra imlūs naujovėms, ir kad jiems įdomūs pasiūlymai, kurie gali atpiginti ir supaprastinti bankines paslaugas – čia jau turime beveik 180 tūkst. klientų“, – teigė N.Storonskis.

Praėjusiais metais specializuoto banko licenciją „Revolut Bank“ išdavė Europos centrinis bankas Lietuvos banko teikimu. Šiuo metu „Revolut Bank“ turi suformuotą 5,5 mln. eurų dydžio įstatinį kapitalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.