10 požymių, kurie rodo, kad žmogų užvaldė skurdo virusas

Pasirodo, kad mūsų organizmas skurdą jaučia taip pat, kaip ir po bemiegės nakties išsekusias jėgas. Pasmerktumo jausmas, savikontrolės praradimas ir noras prisiimti paskolų bei prisipirkti akcijinių prekių – streso hormono kortizolio šėlimo rezultatas.

Senos lėkštės – dabar, o tai, kas geriausia – ateičiai.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Senos lėkštės – dabar, o tai, kas geriausia – ateičiai.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Noras prisipirkti akcijinių prekių – streso hormono kortizolio šėlimo rezultatas.<br> D.Umbraso nuotr. 
Noras prisipirkti akcijinių prekių – streso hormono kortizolio šėlimo rezultatas.<br> D.Umbraso nuotr. 
Noras prisipirkti akcijinių prekių – streso hormono kortizolio šėlimo rezultatas.<br> M.Astrausko asociatyvi nuotr. 
Noras prisipirkti akcijinių prekių – streso hormono kortizolio šėlimo rezultatas.<br> M.Astrausko asociatyvi nuotr. 
Alga vis ta pati ir ta pati? Tai irgi skurdo požymis.<br> A.Srėbalienės nuotr. 
Alga vis ta pati ir ta pati? Tai irgi skurdo požymis.<br> A.Srėbalienės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 14, 2019, 6:24 PM, atnaujinta Apr 14, 2019, 8:43 PM

Imkime ir išnagrinėkime 10 tipiškų neturtingo žmogaus požymių. Pasitikrinkite ir atsikratykite šių įpročių, kad galėtumėte tikėtis sėkmės, siūlo portalas gubdaily.ru.

Svarbiausia, kad būtų „kaip pas žmones“

Iškelti pompastiškas vestuves ar atšvęsti jubiliejų, neturint nė kapeikos kišenėje, – tai mūsų stilius! Svarbiausia, kad teta Liusia prisivalgytų salotų ir nepamanytų, kad jūs gyvenate blogiau už kitus.

Žmonės su tokiais įsitikinimais – pirmi eilėje prie „vestuvinių kreditų“. Nors širdingą šventę galima surengti turint bet kokį biudžetą.

Bijote rodyti iniciatyvą

Geriau be reikalo nelįsti su savo idėjomis per gamybinį pasitarimą – dar ims ir paves kažkokį darbą, su kuriuo nesusidorosite. Ir jus atleis.

Juk tik kvailiai lenda kažką keisti pasaulyje, pasaulis ir be jūsų susitvarkys. Tik tie iniciatyvūs „kvailiai“ kai kada pasiekia sėkmę ir finansinę gerovę, prisiminkite tai.

Saugote tai, kas geriausia, ateičiai

Tas pats šventinis servizas, bateliai „išėjimui į žmones“, „kas geriausia – vaikams“ (o sau – nieko). Jūs nežinote, kad būna sveikas egoizmas, ir jis pasiutusiai naudingas.

Mažinate stresą apsipirkdami

Už paskolą įsigytas televizorius nebedžiugina? Prisimename kortizolį – tai jis, prakeiktasis, stumia impulsyviai apsipirkti.

Neturite konkretaus tikslo

Tiesiog dabar pasakykite, koks jūsų artimiausias tikslas? Jeigu „išgyvenote iki savaitgalio – ir gerai“, o nuo pirmadienio reiks „išgyventi iki penktadienio“, tai tada sveikiname! Jūs esate rizikos zonoje.

Negalite sau leisti svajoti

Visokiausios svajonės – tai tinginiams. O jūs už kapeikas dirbate ištisas paras nemėgstamą darbą. Jūs neturite laiko. Bet kai kada svajonė vis dėlto perauga į konkretų planą arba jūsų mintys tiesiog pritraukia reikalingus žmones ir įvykius. Patikrinta.

Laikote savo pasiekimus atsitiktinumu

Jūs toks gabus ir neįkainojamas darbuotojas, o pinigų jums moka mažai. Ir daugiau jūs nereikalaujate, nes laikote, kad jums ir taip labai pasisekė.

Esate įsitikinęs, kad yra kur kas vertesnių ir talentingesnių, o jūs – „apsišaukėlis“, kurį netrukus ims ir demaskuos. Vertinkite save, po perkūnais!

Uždirbate vis tiek pat

Jei metai po metų algos gaunate vis tiek pat ir „pramušti lubų“ nepavyksta, verta susimąstyti, ar esate teisingame kelyje.

Taip, iš karto perspėjame, kad norint kopti aukštyn, ko gero, teks prisiimti daugiau atsakomybės ir atlaikyti didesnes apkrovas.

Pinigų nespausdinate

Tai apie vyresniosios kartos žmonių įsitikinimus iš serijos: „Na, šito mes negalime sau leisti!“ Arba: „Laikykis, sūneli, įsikibęs į bet kokį darbą!“ Gal būt jie nežinojo, kad tokios frazės nusėda mažylių pasąmonėje ir moko juos gyventi strese, nelaukti nieko gero ir nesistengti ką nors pakeisti.

Sustabdykite save kiekvieną kartą, kada tokios mintys šauna į galvą. Ir nesakykite nieko panašaus vaikams.

Stebitės, kur dingsta pinigai

Juk ką tik gavau algą? Kur ji dingo? Jūs visiškai neplanuojate ir neanalizuojate pajamų ir išlaidų, nemokate taupyti (juk pagalvojate: o kam?).

Galima pasiskaityti įvairiausių knygų, kur mokoma, kaip padidinti savo finansinį išprusimą, galima užsirašyti į įvairius kursus ir atsisiųsti mobiliųjų programėlių, pagelbėsiančių šiuo klausimu, pataria portalas gubdaily.ru.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.