Aviacijos entuziastams – specialus karjeros portalas

99 darbo pasiūlymai įvairiose pasaulio valstybėse. Tiek jų šiuo metu paskelbta nuo kovo gyvuojančiame darbo pasiūlymų ir karjeros portale career.aviasg.com, kurį sukūrė aviacijos sprendimų įmonių grupė „Avia Solutions Group“.

Pasak I.Staniūnės, karjeros portale pateikiamos žinios apie visose grupės įmonėse esančias laisvas darbo vietas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Pasak I.Staniūnės, karjeros portale pateikiamos žinios apie visose grupės įmonėse esančias laisvas darbo vietas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2019, 8:49 AM

Šiuo metu susirasti patraukliausią darbą aviacijos paslaugų sektoriuje yra paprasčiau. Nes „Avia Solutions Group“, vienijanti tokias žinomas įmones kaip „FL Technics“, „Baltic Ground Services“, „BAA Training“ ir kitas ir valdanti per 30 antrinių bendrovių visame pasaulyje, sukūrė specialų portalą career.aviasg.com.

Svarbiausia jo paskirtis – darbo ir praktikos paieška bei pasiūla įvairiose pasaulio šalyse, kuriose veikia grupei „Avia Solutions Group“ priklausančios aviacijos sektoriaus bendrovės.

Įmonės teikia orlaivių remonto, pilotų ir kitų aviacijos specialistų mokymo, atrankos bei nuomos, antžeminės lėktuvų priežiūros, degalų pylimo, verslo klasės užsakomųjų skrydžių, aviacijos IT sprendimų, kelionių organizavimo ir kitokias paslaugas.

Tad ir specialistų jai reikia kuo įvairiausių.

Darbo paieškos – pasaulyje

Pasak „Avia Solutions Group“ personalo direktorės Ingos Staniūnės, karjeros portalas yra tarsi bendri namai visiems kandidatams, pretenduojantiems į laisvas darbo vietas.

„Neretai žmonės, kurie ateina į kurią nors iš grupės įmonių kalbėtis dėl galimybės užimti laisvą darbo vietą, nežino, kad tai – globalus darbdavys. Galbūt jų turima kompetencija yra per didelė mažesnei grupės įmonei, bet ypač tinkama – kitai? Pajutome, kad dėl informacijos apie įmonių grupę stygiaus prarandame kandidatus, turinčius reikiamos patirties ir kvalifikacijos. O mums svarbu, kad jie atrastų savo vietą – kad peržiūrėtų ir kitų grupės įmonių skelbimus. Štai todėl norėjome žinias apie visas grupės įmones sukelti po vienu stogu – į aviacijos entuziastams skirtą informacinį darbo paieškos bei karjeros portalą“, – paaiškino I.Staniūnė.

Jame skelbiami duomenys apie laisvas darbo vietos ne tik Lietuvoje, bet ir įvairiose valstybėse. Taigi specialistams sudaromos karjeros pasauliniu mastu galimybės – jie gali susirasti darbą arba praktikos vietą kitose valstybėse, pavyzdžiui, Kinijoje, Vietname, Indonezijoje, Jungtinėje Karalystėje ir kitur. Orlaivių remontas, antžeminė lėktuvų priežiūra, pilotų mokymas – tai tik kelios aviacijos sritys, kurios domina specialistus.

Savo ruožtu portale pateikiamos jau padariusių karjerą darbuotojų sėkmės istorijos – tų, kuriuos, pradėjusius dirbti Lietuvoje, sukaupta patirtis nuvedė iki grupės įmonių Vietname, Indonezijoje ar Kinijoje.

Daugiausia lietuvių – administracijoje

Grupės įmonėse yra per 1200 pareigybių, jos būstinėje Lietuvoje ir atstovybėse JAV, Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje, Estijoje, Rusijoje, Tailande ir Indonezijoje bei kituose Europos ir Azijos padaliniuose dirba apie 3000 aviacijos ir kitų sričių specialistų. Tad kurią dalį darbuotojų sudaro lietuviai?

„Apie du trečdalius, – atsakė I.Staniūnė. – Kiti darbuotojai – tai indoneziečiai, britai, rusai, ukrainiečiai, kitų tautybių specialistai. Dauguma administracijos pareigybių tenka lietuviams, nes visas valdymas vyksta iš Lietuvos. Ar tai būtų antrinė įmonė „FL Technics“, ar korporatyvinis „Avia Solutions Group“ centras, jų „smegenys“ – Lietuvoje. Tuo metu mechanikų ar sertifikuotų inžinierių Lietuvoje labai trūksta, todėl šie darbuotojai atvyksta iš kitur, dažniausiai iš Ukrainos, Bulgarijos, Čekijos, Slovakijos, Serbijos. Yra ir Graikijos bei Jungtinės Karalystės atstovų.“

Susiejo paieškos sistemas

Pasak I.Staniūnės, portalas career.aviasg.com. veikia kaip bet kuris kitas darbuotojų paieškos ir atrankos portalas Lietuvoje.

Tiesiogiai portale career.aviasg.com užpildžius ties pasirinktu skelbimu esančią formą ir prisegus gyvenimo aprašymą – CV, kandidatuojama į pasirinktą poziciją.

Jei žmogaus gebėjimai atitinka skelbime numatytus kvalifikacijos reikalavimus, jis pakviečiamas į pokalbį.

„Šiuo metu portalas yra sinchronizuojamas su kitais darbo pasiūlos ir paieškos portalais. Tad atradęs mūsų skelbimą kuriame nors iš populiariųjų portalų kandidatas į laisvą darbo vietą bus automatiškai nukreipiamas į mūsiškį. Ieškodami specialistų neapsiribosime skelbimais tik savo portale, viešinsime juos ir kitur“, – užsiminė pašnekovė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.