Opozicija dėl „Revolut“ tyrimo šaukiasi ekspertų

Seime inicijuojant dar vieną Jungtinės Karalystės finansų startuolio „Revolut“ patikimumo tyrimą, opozicija surinko 29 parašus ir reikalauja nepriklausomo ekspertų vertinimo. Ji abejoja, ar apskritai reikalingas toks tyrimas.

Seimas svarstys, ar kreiptis į komisiją dėl dar vieno „Revolut“ tyrimo.<br>Revolut nuotr.
Seimas svarstys, ar kreiptis į komisiją dėl dar vieno „Revolut“ tyrimo.<br>Revolut nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2019, 11:46 AM

Ekspertų vertinimo reikalauja konservatoriai, liberalai, socialdemokratai ir atstovai iš Mišrios Seimo frakcijos.

„Reikia jų išvados, nes norime sužinoti, kokią įtaką toks Seimo veiksmas gali turėti finansinių paslaugų konkurencijai bei finansų sektoriaus stabilumui“, – BNS teigė Biudžeto ir finansų komiteto narys konservatorius Mykolas Majauskas.

Seimo Statutas numato, kad ekspertų vertinimas privalo būti pateiktas, jeigu to reikalauja penktadalis – tai yra 28 Seimo nariai. Vertinimą užsako Seimo valdyba.

Seimo pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė pranešė, kad Teisės departamentas argumentus dėl vertinimo Seimo valdybai pateiks vėliausiai penktadienį.

Premjeras Saulius Skvernelis įsitikinęs, kad reikėtų dar kartą tirti „Revolut“, Lietuvoje kuriančio specializuotą banką, patikimumą.

„Manau, kad poreikis yra, nes finansų sektorius yra jautrus mūsų sektorius ir jeigu yra nors kokios aplinkybės, komisija jas turi įvertinti“, – ketvirtadienį Seime sakė S.Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad strateginių įmonių sandorius tirianti vyriausybinė komisija yra depolitizuota, ji remiasi specialiųjų ir kitų tarnybų informacija.

Seimas svarstys, ar kreiptis į komisiją dėl dar vieno „Revolut“ tyrimo.

Svarstant ketvirtadienio darbotvarkę, Seimas „Revolut“ klausimą atsisakė išbraukti: už svarstymo atidėjimą balsavo 36, prieš – 41, o susilaikė 14 parlamentarų.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas nori, kad komisija dar kartą įvertintų, ar „Revolut“ veikla atitinka Lietuvos nacionalinio saugumo interesus. Anot jo, atsirado naujų aplinkybių. Jam ir kai kuriems kitiems parlamentarams kelia abejonių „Revolut“ veiklos modelis, pinigų plovimo kontrolė ir sąsajos su Rusija.

Komisija du kartus yra pareiškusi, kad „Revolut“ grėsmių nekelia.

Specializuoto banko licenciją „Revolut Bank“ pernai gruodį išdavė Europos centrinis bankas, pritarus Lietuvos bankui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.