Kitus sudorojo: po tragedijos mieste liko vienintelė vieta, kur naktį parduoda alkoholio

Šiauliuose sparčiai mažėja vietų, kuriose naktį galima įsigyti alkoholinių gėrimų. Po tarybos posėdžio mieste liko vienas visą parą veikiantis baras.

Baras-parduotuvė „Magija“ – viena iš nedaugelio vietų Šiauliuose, kur bet kada buvo galima įsigyti svaigalų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Baras-parduotuvė „Magija“ – viena iš nedaugelio vietų Šiauliuose, kur bet kada buvo galima įsigyti svaigalų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Baras-parduotuvė „Magija“ – viena iš nedaugelio vietų Šiauliuose, kur bet kada buvo galima įsigyti svaigalų.<br>G.Šiupario nuotr.
Baras-parduotuvė „Magija“ – viena iš nedaugelio vietų Šiauliuose, kur bet kada buvo galima įsigyti svaigalų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2019, 3:15 PM

Kova su naktiniais prekiautojais alkoholiu Šiauliuose vyksta ne vienus metus. Ji pradėta po tragedijos prie vienos miesto centre veikiančios girdyklos, prie kurios buvo mirtinai sužalotas būsimasis medikas.

Praėjusių metų pabaigoje vienas baras prarado naktinę licenciją Dubijos gatvėje, o pastarajame Šiaulių miesto tarybos posėdyje licencija atimta iš dar vienos centrinėje gatvėje dirbančios įstaigos.

Skaičiai buvo iškalbingi

„Skaičiai nemeluoja – ten, kur nebevyksta naktinė prekyba alkoholiu, policijos iškvietimų labai sumažėja“, – sakė Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato viršininkas Marijus Macis.

Pernai lapkritį atėmus naktinės prekybos alkoholiu licenciją iš baro Dubijos gatvėje situacija pagerėjo iškart – nusikalstamumas sumenko tiek greta, tiek aplinkinėse gatvėse.

M.Macis pripažino, kad tokie draudimai neišsprendžia alkoholio vartojimo problemos, bet vietos gyventojai tampa saugesni: „Kas nori svaigintis, randa būdų.

Bet vietiniams gyventojams nebereikia nuolat susidurti su šlitinėjančiais agresyviais viešosios tvarkos pažeidėjais.“

Teismas grąžino licenciją

Šiaulių centro prieigose, Tilžės gatvėje, veikiantis baras seniai buvo vadinamas viena problemiškiausių vietų visame mieste.

Nuo 2017 m. pradžios iki 2019 m. vasario vidurio prie šio baro ir prieigose įregistruoti 422 pranešimai policijai. Didžioji dalis iškvietimų – dėl viešosios tvarkos pažeidimų, padarytų naktį.

Baras „Magija“ neribotą licenciją prekiauti alkoholiniais gėrimais visą parą buvo gavęs 2009 metais. Tiesa, nepraėjus nė metams dėl pažeidimų ji buvo atimta, bet įmonė laimėjo dvejus metus trukusį teismo procesą ir naktinė prekyba nuo 2012-ųjų buvo atnaujinta.

Už licencijos panaikinimą balsavo visi 28 posėdyje dalyvavę politikai.

Nusitaikė į paskutinį barą

Dabar Šiauliuose liko vienintelė vieta, kur bet kuriuo paros metu galima įsigyti svaigalų, – baras Lyros gatvėje esančiame prekybos centre. Bet ir jis yra atsidūręs vietos valdžios akiratyje, nes nuolat gaunama skundų dėl viešosios tvarkos pažeidimų.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas įmonei yra skyręs nuobaudą, bet ji apskųsta teismui.

Jei bylinėjimasis baigsis palankiai, ketinama panaikinti ir šios įmonės naktinės prekybos alkoholiu licenciją.

Tame pačiame posėdyje Šiaulių miesto politikai svarstė vienos įmonės prašymą leisti Lyros g. esančiame bare prekiauti alkoholiu visą parą, tačiau jis buvo atmestas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.