Kinija: kol JAV neištaisys klaidų, derybų nebus

Pastarųjų savaičių JAV sprendimai dėl prekybinių ryšių su Kinija neleidžia tęsti dvišalių derybų, teigia Kinijos prekybos ministerijos atstovas Gao Fengas.

Jungtinės Valstijos 90 dienų atidėjo verslo santykių su Kinijos technologijų milžine.<br>Scanpix nuotr.
Jungtinės Valstijos 90 dienų atidėjo verslo santykių su Kinijos technologijų milžine.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2019, 3:41 PM

„Jei Jungtinės Valstijos nori derėtis, jos turi nuoširdžiai ištaisyti savo klaidas. Tik tada galės vykti derybos“, – sakė Gao Fengas, kurį cituoja CNBC.

Nors Prekybos ministerijos atstovas neminėjo konkrečių Pekiną supykdžiusių JAV veiksmų, pastarosiomis savaitėmis nesutarimai tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų sustiprėjo. Donaldas Trumpas gegužės pradžioje netikėtai padidino muitų tarifus kiniškoms prekėms nuo 10 iki 25 proc., o praėjusią savaitę įtraukė Kinijos telekomunikacijų milžiną „Huawei“ į juodąjį sąrašą. Netrukus „Google“ paskelbė nutraukianti „Huawei“ prieigą prie savo technologijų.

„JAV atakos prieš Kinijos bendroves ne tik kenkia normaliam dvišaliam bendradarbiavimui, bet ir kelia didelę grėsmę pasaulinei pramonei ir tiekimo grandinėms. Kinija tam griežtai prieštarauja. Mes atidžiai stebime įvykių eigą ir imamės atitinkamų priemonių“, – teigė Gao Fengas.

Trečiadienį JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas tikino, kad naujas derybų ratas Pekine kol kas nėra planuojamas. Proveržio prekybos derybose tikimasi birželio pabaigoje, kai Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime turėtų susitikti D. Trumpas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.