Milijonieriui „Arvi“ grupės savininkui V. Kučinskui Rusijoje iškelta byla

Teisiniuose procesuose dėl daugiau nei 20 mln. eurų įsiskolinimo tarptautiniam bankui „Alfa Bank“ Lietuvoje ir Londone dalyvaujantis Lietuvos verslininkas, pagrindinis „Arvi“ grupės savininkas Vidmantas Kučinskas stos prieš teismą Rusijoje.

V.Kučinskas.<br>V.Barzdžiaus nuotr.
V.Kučinskas.<br>V.Barzdžiaus nuotr.
V.Kučinskas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
V.Kučinskas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-05-30 11:52, atnaujinta 2019-05-30 12:00

Šioje šalyje milijonieriui iškelta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo stambiu mastu. Pagal pareikštus kaltinimus V.Kučinskui gresia iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė ir milijoninė bauda.

Kaip skelbiama pranešime spaudai, naujausioje byloje V.Kučinskas, kuris yra Rusijos Federacijos garbės konsulas Lietuvoje, kaltinamas sąmoningai pateikęs bankui „Alfa Bank“ klaidinamą informaciją apie Kaliningrade veikusios savo valdomos trąšų gamybos įmonės „Arvi NPK“ finansinę situaciją. Tai leido „Arvi NPK“ iš banko gauti daugiau nei 9 mln. eurų paskolą. Įsipareigojimus bankui asmeniškai laidavo pats V.Kučinskas.

„Rusijos teisėsaugos iškelta nauja byla dėl sukčiavimo reiškia, kad V.Kučinsko veiksmuose, siekiant gauti paskolas iš banko, galimai esama ir nusikalstamos veikos požymių. Siekdamas finansinės naudos savo valdomai įmonei, V.Kučinskas galimai sąmoningai banko atstovams pateikė klaidinamus dokumentus apie „Arvi NPK“ finansinę būklę. Tai galėjo turėti lemiamos reikšmės vertinant kreditų rizikingumą ir priimant sprendimus suteikti įmonei paskolas“, – pranešime cituojamas bankui „Alfa Bank“ atstovaujančios advokatų kontoros „Sorainen“ partneris Laurynas Lukošiūnas.

Iš viso 2012–2015 metais „Alfa Bank“ bendrovei „Arvi NPK“ suteikė kelias paskolas, kurių bendra suma su palūkanomis ir netesybomis viršija 20 mln. eurų. Būtent šią sumą dėl neįvykdytų finansinių įsipareigojimų iš Lietuvos verslininko per teismus siekia išieškoti „Alfa Bank“, skelbiama pranešime spaudai. „Alfa Bank“ su V.Kučinsku tarptautiniuose ir Lietuvos teismuose bylinėjasi nuo 2015 metų. „Alfa Bank“ yra ne vienintelis „Arvi“ kreditorius, kuris siekia iš Lietuvos verslininko ir su juo susijusių įmonių išieškoti turimus įsiskolinimus. Bendra „Arvi“ grupės įsiskolinimų suma tarptautiniams kreditoriams gali siekti apie 40 mln. eurų. Tarp „Arvi“ kreditorių yra ir trąšomis prekiaujanti Vokietijos bendrovė „Belor“, Serbijos dujų bendrovė „JP Serbijagas“, Šveicarijos „Vertical“ ir kitos bendrovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio