Tokiems sunkumams nesiruošė – neberanda norinčių dirbti ukrainiečių ir baltarusių

Vilniaus statybų bendrovės „Naresta“ vadovas teigia, kad be aštrios, pelną mažinančios konkurencijos pastebima ir kita tendencija – sunku rasti ne tik vietinių darbuotojų, bet ir tinkamos darbo jėgos iš Baltarusijos ar Ukrainos, rašo „Verslo žinios“.

Per pastaruosius kelerius metus „Naresta“ savo portfelyje gerokai sumažino daugiabučių statybos projektų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Per pastaruosius kelerius metus „Naresta“ savo portfelyje gerokai sumažino daugiabučių statybos projektų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2019, 8:45 AM

Teikdama finansinę ataskaitą bendrovė pažymėjo įdarbinanti 33 darbininkus iš Ukrainos. Tai sudarytų apie 11 proc. iš dabar esančių 290 darbuotojų.

„Turime nusistatę dalį, bet matome, kad reikės įdėti daugiau pastangų, ypač kitais metais, norint ją išlaikyti. Norisi išsaugoti kvalifikuotesnius ukrainiečius. Jų galimybes, ar važiuoti į Vokietiją, ar likti namų rinkoje, jaučiame ir mes Lietuvoje pritraukti vietinių jaunų žmonių labai komplikuota“, – teigia „Narestos“ generalinis direktorius Arūnas Šlenys.

Pasak jo, per pastaruosius kelerius metus „Naresta“ savo portfelyje gerokai sumažino daugiabučių statybos projektų: „Vis baiminamės tos potencialios krizės. Be to, ši statyba monotoniška, joje mažiau iššūkių. Dairomės sudėtingesnių objektų.“

Registrų centrui pateikta audituota finansų ataskaita rodo, kad pernai „Narestos“ pardavimo pajamos siekė 31,4 mln. eurų, arba 7,6 proc. daugiau nei 2017 metais. Grynasis pelnas lyginamuoju laikotarpiu sumažėjo 1,8 karto iki beveik 0,5 mln. eurų. VŽ teigimu, statybų bendrovė šiemet planuoja 15-20 proc. apyvartos didėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.