Draudikai suskaičiavo audros padarytą žalą, bet atlyginta bus ne visiems

Draudikai, suregistravę klientų pranešimus, suskaičiavo, kokio dydžio žalą jiems padarė audra. 

Vairuotojai turės nusivilti, mat draudimo kompanijos pasilieka teisę neatlyginti žalos, padarytos dėl vairuotojo kaltės.<br> G.Bitvinsko nuotr. 
Vairuotojai turės nusivilti, mat draudimo kompanijos pasilieka teisę neatlyginti žalos, padarytos dėl vairuotojo kaltės.<br> G.Bitvinsko nuotr. 
 Audros nulaužtos šakos apgadino ir pastatus, ir automobilius. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 Audros nulaužtos šakos apgadino ir pastatus, ir automobilius. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-06-14 13:58, atnaujinta 2019-06-14 14:03

Draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ pranešė, kad dėl vakar pavakare kai kurias Lietuvos teritorijas palietusi gamtos stichija žalos pridarė maždaug 300 klientų, kuriai atlyginti prireiks ne mažiau kaip 150 tūkstančių eurų. 

Audringas vėjas bei kruša apgadino žmonių turtą didžiojoje Lietuvos dalyje, ypač rytiniame šalies pakraštyje, taip pat pajūryje. Šios audros ypatumas – jei anksčiau daugiausiai nukentėdavo gyventojų būstai, tai šį kartą kruša apgadino gyventojų automobilius, krušos padaryti nuostoliai jiems yra gana dideli. 

Nuostoliai yra didesni

„Lietuvos draudimas“ skaičiuoja, kad šiemet per gegužę ir birželį šalį jau aplankė ketvirtoji didesnių nuostolių sukėlusi gamtos stichija. Pernai tuo pat laikotarpiu tokių gamtos jėgų buvo dvi.

„Jeigu pernai per gegužę-birželį dėl audrų klientams išmokėjime 107 tūkstančius eurų, tai šiemet ši suma kone tris kartus didesnė, nors birželis dar tik įpusėjo. Be abejo, tai nulemta neįprastai karštų orų, kuriuos natūraliai palydi liūtys, audros ir kruša“, – sakė „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius Artūras Juodeikis.

Didžiausia draudimo išmoka šį birželį siekė kiek daugiau nei 1,5 tūkstančio eurų, suma išmokėta ledo krušos padarytai žalai atlyginti – apgadintas namas ir kiti aplinkiniai statiniai.

Tuo tarpu vidutinė „Lietuvos draudimo“ išmoka audros žaloms atlyginti šį mėnesį siekia beveik 370 eurų, praneša draudimo bendrovė.

Draudimo ekspertai sako, kad šiltuoju metų laiku audrų ir žaibavimų bei liūčių nuostoliai išauga keletą kartų, lyginant su kitais metų laikais.

Numatė rezervą 

Tuo tarpu „ERGO“ draudimo bendrovė suskaičiavo, kad jos klientams audros padaryta žala gali siekti 50 tūkst. eurų. Tokia suma rezervuota klientų patirtiems nuostoliams kompensuoti. 

Nuo gamtos stichijos labiausiai nukentėjo Švenčionių rajono, Šiaulių ir Vilniaus gyventojai – gyvenamosios patalpos ir automobiliai.

„Gyventojų, kurių turtas nukentėjo dėl audros, skaičius dar turėtų augti. Liūtis daugiausiai žalos pridarė automobiliams ir nekilnojamam turtui. Kruša, kurios ledukai siekė net 5 cm, ir vėjo nulaužtos šakos apgadino automobilius.

Stiprus vėjas plėšė gyvenamųjų namų ir ūkinių pastatų stogų dangą, kruša daužė tą pačią dangą ir langus. Pastebime tendenciją, kad po praūžusių gamtos stichijų daugiau gyventojų nori įsigyti turto draudimą ar savo automobilį apdrausti kasko“, – sakė „ERGO“ Lietuvoje Transporto priemonių žalų administravimo skyriaus vadovas Raimondas Bieliauskas.

Priminimas – vairuotojams 

R.Bieliauskas priminė, kad visapusę apsaugą suteikiantis kasko draudomas, atlyginantis stipraus lietaus, krušos, nuošliaužų ir kitus netikėtus bei nuo vairuotojo nepriklausančius gamtinių stichijų sukeltus nuostolius, apsaugo ne visada.

Bet kokia kaina savo tikslą pasiekti bandantys vairuotojai turės nusivilti, mat draudimo kompanijos pasilieka teisę neatlyginti žalos, padarytos dėl vairuotojo kaltės – automobiliu neapgalvotai bandant įveikti didžiulius vandens telkinius, neišvažiuojamas gatves ar nuostoliams atsiradus dėl netinkamai gabenamo krovinio.

Pasak R. Bieliausko, vertėtų nepamiršti, kad apsemtos važiuojamosios zonos – reiškinys, pavojingas ne tik piniginei, bet ir gyvybei. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.