Vakaris Deksnys. Ignalina krito. Ar atsilaikys Naisiai?

Kryžiaus žygį prieš alkoholį paskelbę valstiečiai apstatė visą Lietuvą blaivybės draudimų siena, tačiau priešas taip pat nesnaudžia. Dar blogiau – jis jau įsibrovė į blaivintojų tvirtovę.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2019, 10:27 AM

Galbūt Seime gandrams ir pavyks atsilaikyti prieš kregždutes, kurios siekia, kad nuo kitų metų įsigaliosiantys draudimai mugėse, festivaliuose, lauko kavinėse pardavinėti, pavyzdžiui, karštą vyną, būtų atšaukti.

Bet prasčiausia žinia valdantiesiems, kad velnio sėkla jau pasklido ir ten, kur ilgai buvo barstomas blaivybės grūdas.

Antai Ignalinos rajono rinkėjų valia daugelį metų čia tvarkėsi valstiečiai, bet šį pavasarį ištikimybės siūlai nutrūko – meru tapo ne su gandrų vėliava žengęs H.Šiaudinis, o su raudona rože atjojęs socialdemokratas J.Rasikas.

Būtent mero balsas lėmė, kad pusketvirtų metų galiojęs sausasis įstatymas rajone prieš pat Jonines buvo panaikintas, – per čia vykstančias šventes bus galima gurkštelėti gėrimų, kurie nebus stipresni negu 7,5 laipsnio. Anot J.Rasiko, žmonės tiesiog negalėdavo normaliai pasilinksminti.

Kalbama, kad netrukus ignaliniečių pavyzdžiu gali pasekti ir kaimyninis Visaginas, nors čia mero rinkimus ir laimėjo valstietis E.Galaguzas. Jeigu taryba nuspręs atkelti vartus svaigalams, tai bus dar vienas akmuo į skersvėjų pučiamą gandrų lizdą.

Kad jau šitaip, netrukus gali ateiti metas, kai blaivybės tvirtove liks tik Šiaulių rajonas su jame esančiais Naisiais. Juk ir dabar pačiuose Šiauliuose kokio festivalio metu suaugusiesiems galima laisvai gurkštelėti alaus ar sidro, bet peržengus rajono ribą – jau nelegalu.

Nelaimei, išdavikai veisiasi ir blaivybės pilėnuose – juk naisiškiai toli gražu nevieningai rinkimuose balsavo už R.Karbauskio partiją, atsirado po keliolika išsišokėlių, parėmusių socialdemokratus, „darbiečius“ ir (o, siaube!) netgi konservatorius. Jei taip ir toliau, pagrindinė kovos su velnio lašais tvirtovė gali imti rimtai svyruoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio