Latvijos įstatymų leidėjai nepritaria alaus akcizo mažinimui

Latvijos Saeimos biudžeto ir finansų komitetas atmetė siūlymą mažinti akcizą ir alui, ne tik stipriesiems alkoholiniams gėrimas.

Siūlymą akcizą alui mažinti 16 proc. pateikė žemės ūkio ministras, palaikomas šešių parlamentarų.<br>123RF nuotr.
Siūlymą akcizą alui mažinti 16 proc. pateikė žemės ūkio ministras, palaikomas šešių parlamentarų.<br>123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 4:48 PM

Siūlymą akcizą alui mažinti 16 proc. pateikė žemės ūkio ministras, palaikomas šešių parlamentarų.

Kaip jau buvo skelbta, Latvijos parlamentas, reaguodamas į skubius Estijos sprendimus akcizus alkoholiui nuo liepos apkarpyti 25 proc., praėjusį penktadienį per pirmąjį svarstymą pritarė stipriųjų alkoholinių gėrimų akcizų sumažinimui 15 procentų. Antrasis ir galutinis atitinkamo įstatymo pataisų svarstymas skubos tvarka dar nevyko.

Skelbta, kad Estija tai daro siekdama pažaboti smarkiai pagyvėjusią prekybą alkoholiniais gėrimais Latvijos pasienyje, dėl kurios pastebimai sumenko jų pardavimai Estijoje, bei vėl prisivilioti Skandinavijos alkoturistus.

Tokį Estijos skubotumą Latvijos premjeras iš pradžių vadino „akcizų karo pradžią“, vėliau – „estams nebūdingu“ ir pareiškė, kad Baltijos šalys alkoholio akcizus turi derinti.

BNS trečiadienį kalbintas Lietuvos finansų ministras Vilius Šapoka teigė, jog Lietuva neketina sekti Estijos bei Latvijos pavyzdžiu ir sumažinti akcizus visiems arba daliai alkoholinių gėrimų.

„Tikrai nesivelsime į Latvijos ir Estijos apsižodžiavimą dėl akcizų“, – sakė Lietuvos ministras.

Tuo tarpu Estijos premjeras Juri Ratas ketvirtadienį ne tik iš esmės pakartojo Latvijos kolegos žodžius dėl akcizų derinimo, bet ir pridūrė, kad į šias diskusijas vertėtų įtraukti ir Suomiją „sveikos visuomenės labui“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.