Verslininko skundas dėl Neringos savivaldybės veiksmų sulaukė atkirčio

Į redakciją kreipėsi verslininkas Kornelijus K. (pavardė redakcijai žinoma - red.), kuris Neringoje užsiima sezoniniu verslu. Vyras pasakojo, kad atėjus vidurvasariui iš Neringos savivaldybės pradėjo gauti laiškus, kuriuose raginama nusiimti lauko reklamą ir kainoraščius prie nuomojamų dviračių ir pardavinėjamų ledų.

Į redakciją kreipėsi besiskundžiantis verslininkas<br>lrytas.lt nuotr.
Į redakciją kreipėsi besiskundžiantis verslininkas<br>lrytas.lt nuotr.
Į redakciją kreipėsi besiskundžiantis verslininkas<br>lrytas.lt nuotr.
Į redakciją kreipėsi besiskundžiantis verslininkas<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Akvilė Bružinskaitė

Jul 21, 2019, 4:02 PM, atnaujinta Jul 21, 2019, 4:03 PM

„Aš dirbu ne tik su dviračiais ir ledais, bet ir su kava. Šiam verslui visada liepdavo susiderinti ir leidimus gaudavau laiku. Iš karto susitardavau, kaip vyks darbas. O su dviračiais ar ledais – niekada tokių leidimų nereikėdavo. Kai atėjo vidurvasaris ir prasidėjo sezonas, atvažiavo tikrintojai ir pradėjo išrašinėti baudas, siųsti laiškus. Tokių pranešimų gavau daug“, – pasakojo verslininkas.

Kornelijaus teigimu, norint gauti leidimą procesas gali užtrukti net du mėnesius, o tuo laikotarpiu, kai daromas projektas – jokių reklamų ir kainoraščių afišuoti griežtai negalima.

„Dabar turiu paruošti projektą, o tai užtruks labai daug laiko. Klientai pyks, jei aš nenurodysiu kainų, o darbuotojai galės patys nustatinėti kainų limitą ir jas skirtingai nurodyti. Čia yra verslo žlugdymas“, – piktinosi jis.

lrytas.lt susisiekė su Neringos savivaldybės Architektūros skyriumi, kuris atsakingas už tokio tipo leidimų išdavimą. Šio skyriaus darbuotojų teigimu, verslininkas pats kaltas.

Tvarka seniai žinoma

„Anksčiau ir dabar dviračius nuomojantys asmenys susiderina reklaminius stendus ir ką juose reklamuos – visada ši tvarka buvo. Jeigu jis kažkokiu momentu nepastebėjo, kad tai yra daroma, tai dar nereiškia, kad tai nereikalinga. Įstatymo nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia“, – teigė Neringos savivaldybės Architektūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Valančius.

Jo teigimu, savivaldybė neįvedė jokių naujų įstatymų, o ši tvarka galioja jau daug metų.

„Miesto direktoriaus įsakymu patvirtintas reklamų tvarkos aprašas. Taip, kaip ir visuose kituose miestuose. Tvarka yra tvarka, remiantis Reklamos įstatymu, Reklamos įrengimo taisyklėmis – ji privaloma visiems“, – patikino V.Valančius.

Pasidomėjome, kiek laiko trunka tokio leidimo išdavimo procesas bei dokumentų tvarkymas.

Verslininko nurodytas dviejų mėnesių terminas V.Valančiui pasirodė keistas.

„Žmogus atneša mums paruoštą projektą ir jeigu visi dokumentai padaryti pagal reikiamas nuostatas, mes dokumentų ilgai nelaikome, stengiamės kiek įmanoma greičiau viską sutvarkyti. Pažiūrime, ar dokumentai tvarkingi ir per savaitę viską suderiname – išduodame leidimą“, – teigė V.Valančius.

Tačiau projekto parengimas priklauso nuo paties verslininko ir agentūrų, su kuriomis jis dirba. Prireikia laiko, kol reklamos maketuojamos, ruošiamos.

„Prekybinės vietos konkursas vyksta sausį, jau tą patį mėnesį labai daug verslininkų apsilanko su parengtais projektais. Pirmasis mėnuo būna intensyvus, nes žmonės neša projektus, o dabar žmogus sulaukė liepos mėnesio pabaigos ir sako, kad aš nieko nežinojau“, – stebėjosi Architektūros skyriaus vedėjo pavaduotojas V.Valančius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.