R. Vainienė nepritaria A. Verygos siūlymui drausti parduotuvėse viešai eksponuoti tabako gaminius

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos (LPĮA) vykdomoji direktorė Rūta Vainienė Eltai teigė neigiamai vertinanti sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos siūlymą drausti parduotuvėse viešai eksponuoti tabako gaminius.

Pasak R. Vainienės, draudimo įvedimas pablogintų smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų padėtį.<br>V.Balkūno nuotr.
Pasak R. Vainienės, draudimo įvedimas pablogintų smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų padėtį.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2019, 8:48 AM

Pasak R. Vainienės, draudimo įvedimas pablogintų smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų padėtį.

"Vienareikšmiškai tai yra administracinė našta ir papildomi kaštai. Kiekvienam prekybininkui būtų skirtingi kaštai – kurie jau dabar turi tam pritaikytą sistemą, kai kuriems reikės įsigyti. Vidutiniškai apie tūkstantį eurų vienai prekybos vietai", – Eltai sakė LPĮA vykdomoji direktorė.

Jos teigimu, sprendimo įgyvendinimui reikia tiek laiko, tiek papildomų lėšų.

"Sprendimo įgyvendinimas užims laiko, nes reikia daugeliui ir pritaikyti įrangą, ir apmokyti darbuotojus, parinkti informacinius blokelius. Tam reikia pasiruošti. Tam reikia laiko ir tam reikia lėšų. Lėšos yra planuojamos biudžetuose, dėl to mes manome, kad geroji praktika būtų atidėti siūlymo svarstymą", – Eltai sakė R. Vainienė.

LPĮA vykdomoji direktorė tikisi, kad pritarus draudimui Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) turėtų jį kompensuoti priimant lengvatas savo kuruojamoje srityje.

"Mes tikimės, kad SADM ras kuo kompensuoti, juolab kad esame pateikę siūlymus dėl higienos normų keitimo, kur ir pardavėjams, ir vartotojams būtų palankesnės sąlygos, pavyzdžiui, dėl temperatūrinio režimo", – teigė R. Vainienė.

ELTA primena, kad Vyriausybė trečiadienio pasitarime buvo linkusi pritarti sveikatos apsaugos ministro A. Verygos teikiamam įstatymo projektui uždrausti prekybos vietose viešai eksponuoti tabako gaminius, nors Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlė įstatymo projektui nepritarti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.