Rado pirmūnę savivaldybę – jos įmonės dirba efektyviau už Vilniaus

10 iš 11 Kauno miesto savivaldybės valdomų įmonių į biudžetą šiemet yra paskyrusios dividendus ir pelno įmokas, kurios siekė beveik 6 mln. eurų – tai yra didžiausia tarp Lietuvos savivaldybių uždirbta finansinė grąža, praneša „Kauno diena“.

10 iš 11 Kauno miesto savivaldybės valdomų įmonių į biudžetą šiemet yra paskyrusios dividendus ir pelno įmokas.<br>M.Patašiaus nuotr.
10 iš 11 Kauno miesto savivaldybės valdomų įmonių į biudžetą šiemet yra paskyrusios dividendus ir pelno įmokas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2019, 8:21 AM

Tokią išvadą dienraštis padarė išanalizavęs naujausią Valdymo koordinavimo centro parengtą 2018 metų Lietuvos savivaldybių valdomų įmonių veiklos rezultatus apibendrinančią ataskaitą.

Vilniaus miesto savivaldybės valdomų įmonių įnašas siekė 5,1 mln. eurų, Klaipėdos – 1,3 mln. eurų, Šiaulių – 0,2 mln. eurų, o Panevėžio – 0,8 mln. eurų.

Šiemet dividendus ir pelno įmokas iš savo valdomų įmonių gavo mažiau nei pusė Lietuvos savivaldybių. Bendra savivaldybės valdomų įmonių grąža savivaldybėms sumažėjo beveik trečdaliu (29,1 proc.) ir tesiekė 16 mln. eurų. Šių įmonių pardavimų pajamos augo trečius metus iš eilės ir 2018 metais pasiekė 953,2 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.