ECB nekeičia krypties – pasirengęs toliau švelninti pinigų politiką

Europos centrinis bankas (ECB) pasirengęs vėl sumažinti palūkanų normas ir imtis kitų priemonių, kurios leistų paskatinti euro zonos ekonomikos augimą, jeigu jis nepaspartėtų, pareiškė banko vadovas.

M.Draghi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Draghi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2019, 9:11 AM

Savo kalboje Europos Parlamente Mario Draghi įspėjo, jog nuosmukis euro zonos gamybos sektoriuje, jeigu jis tęsis, gali išplisti į kitas ekonomikos sritis.

M.Draghi paragino euro zonos vyriausybes vėl padidinti biudžeto išlaidas ir paremti ekonomikos plėtrą.

„Nors euro zonos paslaugų sektorius tebėra patvarus, nereikia turėti per didelių vilčių dėl jo gebėjimų priešintis neigiamoms srovėms“, – pareiškė M.Draghi.

Tai buvo paskutinė M.Draghi, kaip ECB vadovo, kalba Europos Parlamente – jo kadencija šiame poste baigiasi šių metų spalio 31 dieną.

ECB šį mėnesį sumažino indėlių palūkanų normą 0,1 procentinio punkto iki minus 0,5 procento. Taip pat buvo nuspręsta įvesti daugiapakopę šios normos taikymo sistemą, kurioje dalis komercinių bankų indėlių ECB bus atleista nuo neigiamos normos. Taip norima sušvelninti neigiamas normos sumažinimo pasekmes euro zonos bankams.

Kitos dvi pagrindinės palūkanų normos nebuvo pakeistos.

ECB vadovybė taip pat nusprendė nuo lapkričio 1 dienos atnaujinti turto pirkimo programą, pagal kurią kas mėnesį bus perkama vertybinių popierių už 20 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.