Naftos kainos lėtai svyruoja, laukiama JAV ir Kinijos prekybos derybų

Padaugėjus ženklų, jog šią savaitę rengiamose JAV ir Kinijos derybose dėl prekybos gali kilti sunkumų, naftos kainos pirmadienį lėtai svyruoja.

„Brent“ kaina per praėjusią savaitę krito 4,4 proc.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Brent“ kaina per praėjusią savaitę krito 4,4 proc.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2019, 9:38 AM

Gruodžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuktelėjo 0,06 JAV dolerio arba 0,1 proc. – iki 58,31 JAV dolerio už barelį.

O lapkričio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) ūgtelėjo 0,01 JAV dolerio arba 0,02 proc. – iki 52,82 JAV dolerio už barelį.

Penktadienį „Brent“ pabrango 0,66 JAV dolerio arba 1,14 proc., o WTI atpigo 0,36 JAV dolerio – 0,69 procento.

Rinkos dalyviai po kelių mėnesių pertraukos dėl šią savaitę atnaujinamų Vašingtono ir Pekino derybų turėjo daug vilčių.

Tačiau agentūra „Bloomberg“, remdamasi šaltiniais, sekmadienį pranešė, jog Kinijos vyriausybė gerokai sutrumpino sąrašą klausimų, kuriuos ji yra pasirengusi svarstyti su Jungtinėmis Valstijomis.

Be kita ko, Pekinas neketina kalbėti apie pramonės politikos ar valstybinių subsidijų reformas, nors tai yra du esminiai klausimai, kuriuos reikalauja spręsti JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija.

Ekspertų nuomone, Kinija derybose su JAV įgijo pranašumą, nes D.Trumpas pateko į skandalą, dėl kurio buvo pradėtas jo apkaltos tyrimas.

„Brent“ kaina per praėjusią savaitę krito 4,4 proc., o WTI kaina – 5,5 proc., ir tai nulėmė silpni statistiniai duomenys.

Tačiau penktadienį kainos pakilo ir tai užtikrino paslaugas naftos sektoriui teikiančios bendrovės „Baker Hughes“ paskelbti duomenys. Jie parodė, kad JAV veikiančių naftos gavybos įrenginių skaičius per praėjusią savaitę sumažėjo 3 vienetais – iki 710-ies. Šis rodiklis smuko septintą savaitę iš eilės.

„Nepaisant įtampos Artimuosiuose Rytuose, makroekonominiai veiksniai nuveria nuogąstavimus, susijusius su galimu naftos tiekimo pasaulio rinkoje sumažėjimu“, – pažymėjo „AxiTrader“ analitikas Stephenas Innesas. – Tam tikrą sumaištį kelia ir būsimos JAV ir Kinijos derybos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.