Buvusiame „Luminor“ pastate kelių įmonių gyvenimai aukštyn kojomis apvirto per vieną dieną

Penktadienį gavo laišką, kad pastatas, kuriame nuomojasi patalpas, parduotas, o pirmadienį iš naujų savininkų sulaukė nurodymo tą pačią dieną išsikraustyti. Dabar Ukmergės centre buhalterijos paslaugas teikusi Roma Mackevičienė skubiai dairosi patalpų, kur perkraustyti savo nedidelę įmonę.

 Buvusiame „Luminor“ pastate kelių įmonių gyvenimai aukštyn kojomis apvirto per vieną dieną.<br> lrytas.lt koliažas.
 Buvusiame „Luminor“ pastate kelių įmonių gyvenimai aukštyn kojomis apvirto per vieną dieną.<br> lrytas.lt koliažas.
Pirmadienį išsikrausčiusi R.Mackevičienė daiktus parsivežė namo.<br>R.Mackevičienės nuotr.
Pirmadienį išsikrausčiusi R.Mackevičienė daiktus parsivežė namo.<br>R.Mackevičienės nuotr.
Pirmadienį išsikrausčiusi R.Mackevičienė daiktus parsivežė namo.<br> R.Mackevičienės nuotr.
Pirmadienį išsikrausčiusi R.Mackevičienė daiktus parsivežė namo.<br> R.Mackevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 8, 2019, 6:12 PM, atnaujinta Oct 10, 2019, 1:23 PM

„Iš pradžių buvo gražus pokalbis. Tariausi, kad iš karto neišmestų – juk ne rankinuką pasiimti ir išeiti. Bet pasiūlė tokią nuomos kainą, kokios Lietuva dar nemačiusi: už 15 kv. metrų patalpą man reikėtų mokėti 110 eurų kasdien, kai iki šiol už visą mėnesį mokėjau 100 eurų be Pridėtinės vertės mokesčio. Kai pradėjau klausti, čia Niujorko ar Tokijo nuomos kaina, pasakė, kad tokie – trumpalaikės nuomos įkainiai“, – portalui lrytas.lt pasakojo moteris.

Anot jos, informacija, kad banko pastatas gali būti parduodamas, jau seniai sklandė ore. Tačiau naujosios patalpų savininkės „Globay OÜ“ teigimu, bankas, vadovaudamasis nuomos sutartimi, apie planuojamą sudaryti pirkimo-pardavimo sutartį nuomininkus įspėjo rugpjūčio pabaigoje.

„Visi nuomininkai rugsėjo 4 d. patvirtino bankui, kad perspėjimą gavo. Nuomos sutartyje numatytas nuomos sutarčių termino galiojimas iki patalpų pardavimo. Todėl po pirkimo-pardavimo sandorio spalio 4 d. nuomininkus bankas informavo tiek apie savininko pasikeitimą, tiek apie nuomos sutarčių pasibaigimą“, – teigė naujoji savininkė.

„Bet juk metus gali pardavinėti. O apie patį faktą, kad sandoris jau įvyko, mums pranešė tik penktadienį, spalio 4-ąją“, – kalbėjo verslininkė R.Mackevičienė.

Ji naujųjų savininkų nurodymą įvykdė – susirinko dokumentus ir tą pačią dieną, pirmadienį, spalio 7-ąją, viską parsinešė namo. R.Mackevičienė padėties nedramatizuoja, bet žino, kad surasti patalpas nebus lengva: jai didelio ploto nereikia, o maža erdvė gali būti prastos būklės ar be baldų.

Iš buvusio „Luminor“ pastato turi išsikraustyti ir pensijas Ukmergėje nešiojantis „Rausidas“. Jo vadovas Paulius Rakauskas ramino, kad, nepaisant susiklosčiusios situacijos, pensijos senjorus pasieks laiku. „Žmonės net nesupras, kas atsitiko: mes vykdome pinigų pristatymą, žmonės niekada pinigų nepasiimdavo iš vietos, todėl jiems nebus jokio skirtumo“, – komentavo P.Rakauskas.

Panašu, kad su viena kebliausių situacijų susiduria Kauno g. patalpas besinuomavusi saugos bendrovė AASE. „Mes vis dar esame ten, kur esame – taip greitai išsikraustyti fiziškai neįmanoma. Iš esmės mūsų veikla – saugos tarnyba. Juk tai ir serveriai, saugos pultas, specializuota įranga. Kadangi vykdome ginkluotą apsaugą, turime ir ginklinę, kuri registruota policijoje“, – portalui lrytas.lt kalbėjo AASE direktorius Povilas Ušinskas.

Jis taip pat, kaip ir buhalterijos paslaugas teikianti R.Mackevičienė, tikino, kad apie sutarties nutraukiamą iš anksto nebuvo pranešta.

Anot pašnekovo, naujieji savininkai jiems pasiūlė mokėti 130 eurų nuomos už dieną. „Parašėme, kad tokių pinigų nesutinkame mokėti. Intensyviai ieškome patalpų – žinome, kokios rinkos kainos. Galiausiai pavyko sutarti dėl mažesnio mokesčio – tegul ir triskart didesnio, nei mokėjome anksčiau. Tikiuosi, kad sudarysime nuomos sutartį ir galėsime per protingą laiką išsikraustyti. Mes nesilaikome įsikibę patalpų, tik norime civilizuotai išeiti“, – sakė P.Ušinskas.

Tačiau iki pavyko žodžiu sutarti nuomos kainą, AASE direktoriui teko kviesti policiją. Mat, pašnekovo teigimu, vienas naujosios savininkės atstovų pasakė, kad ardys saugos tarnybos turtą. Kilo konfliktas, kurį spręsti buvo kviesta ir policija.

„Luminor“ bankas portalui lrytas.lt nurodė, kad minimą NT objektą pardavė pagal teisės aktų reikalavimus, o visos susijusios šalys buvo tinkamai informuotos apie procesą ir savininko pasikeitimą.

„Globay OÜ“ tikino, kad išsikraustymo iš patalpų terminai ir sąlygos buvo sutartos pagal teisės aktų reikalavimus, o visos susijusios šalys buvo tinkamai informuotos apie procesą. Įmonės teigimu, buvo rasti visas šalis tenkinantys susitarimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.