Traukiniai jau patrauklūs neįgaliesiems

Daugiau nei pusė „Lietuvos geležinkelių“ traukinių jau pritaikyti neįgaliesiems. Artimiausiais metais likę traukiniai bus keičiami naujais ir jais keliaujant neįgaliesiems nebekils sunkumų.

 Stacionarūs keltuvai įrengti Marijampolės, Kauno ir Vilniaus stotyse, neįgaliesiems jau pritaikytas peronas Šeštokuose.
 Stacionarūs keltuvai įrengti Marijampolės, Kauno ir Vilniaus stotyse, neįgaliesiems jau pritaikytas peronas Šeštokuose.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2019, 10:45 AM

Per pastarąjį dešimtmetį „Lietuvos geležinkeliai“ investavo apie 160 mln. eurų – įsigijo 13 naujų elektrinių ir 10 dyzelinių traukinių. Žemagrindžiuose vagonuose yra vietų, kurios visiškai pritaikytos neįgaliesiems. Šie traukiniai kursuoja maršrutais, kuriais keliauja daugiausia žmonių.

Be to, pernai bendrovė įsigijo penkis mobiliuosius keltuvus. Stacionarūs keltuvai įrengti Marijampolės, Kauno ir Vilniaus geležinkelio stotyse, neįgaliesiems jau pritaikytas peronas Šeštokuose. Šiemet dar devynių traukinių vagonuose įrengtos specialios vietos neįgaliems keleiviams.

„Jau esame parengę penkerių artimiausių metų investicijų programą. Didžiausios investicijos susijusios su traukinių parko atnaujinimu ir jų pritaikymu neįgaliesiems. Jau artimiausiu metu, elektrifikavus ruožą iki Klaipėdos, naujiems traukiniams įsigyti planuojama skirti daugiau negu 100 mln. eurų.

Be to, ketiname įrengti 4 naujus peronus maršrutu Klaipėda–Šilutė. Taip pat bus įsigyta daugiau keltuvų ir liftų.

Jau patvirtintos investicijos į Vilniaus ir Kaišiadorių pėsčiųjų viadukų pritaikymą neįgaliesiems. Taip pat bus rekonstruojami kiti viadukai ir pėsčiųjų tuneliai, tam numatyta apie 7 mln. eurų“, – teigę „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Rengiama ir didesnės apimties peronų atnaujinimo investicinė programa.

Plaunuojama jau kitais metais pradėti ją įgyvendinti. Elektrifikavus geležinkelio ruožą nuo Vilniaus iki Klaipėdos bus perkami modernūs elektriniai traukiniai.

Dabar tarp Vilniaus ir Klaipėdos kursuojantys modernūs dyzeliniai traukiniai bus perkelti į kitus maršrutus. Šiuo metu baigiamas elektrifikavimo projekto viešasis pirkimas.

Iki 2022 metų „Lietuvos geležinkelių“ grupei priklausanti bendrovė „LG keleiviams“ planuoja užbaigti projektą „Informavimo sistemų ir bilietų pardavimo įrangos diegimas TEN-T tinkle“.

Bus įdiegta sistema, skirta kelionės informacijos prieinamumui neįgaliems asmenims padidinti.

Siekdama geriau suprasti neįgalių keleivių poreikius „Lietuvos geležinkelių“ grupė glaudžiai bendradarbiauja su neįgaliųjų organizacija „Savarankiškas gyvenimas“.

Anot šios organizacijos prezidento Ričardo Dubicko, šiuo metu rengiama personalo apmokymų programa.

„Svarbu, kad ne tik traukiniai ir infrastruktūra būtų pritaikyta neįgaliųjų poreikiams.

Šiais metais kartu su keleivių vežimo bendrove „LG keleiviams“ buvo aptartas personalo apmokymų poreikis ir parengta mokymų programa.

Planuojame, kad dar 2019 metų pabaigoje turėsime iki galo parengtą mokymų medžiagą.

Pagal ją bus apmokomas keleivių vežimo paslaugas teikiantis aptarnaujantis personalas. Džiaugiuosi, kad atsižvelgiama į neįgaliųjų poreikius ir bendradarbiaujama“, – teigė R.Dubickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.