„Volkswagen“ persigalvojo – perrašo gamyklos statybų Turkijoje planus

Vokietijos automobilių gamintoja „Volkswagen“ patvirtino žiniasklaidoje kiek anksčiau pasirodžiusius pranešimus apie tai, jog galutinis sprendimas dėl gamyklos Turkijoje statybos buvo atidėtas.

„Voklsvagen“ vadovybė atidėjo sprendimą dėl naujos gamyklos statybų Turkijoje.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
„Voklsvagen“ vadovybė atidėjo sprendimą dėl naujos gamyklos statybų Turkijoje.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2019, 4:57 PM

„Vadovybė atidėjo sprendimą dėl naujos gamyklos. Mes atidžiai stebime padėtį Turkijoje. Dabartiniai įvykiai mums kelia nerimą“, – pažymima bendrovės paskelbtame pranešime.

Karinę operaciją šiaurinėje Sirijos dalyje surengusi Turkija sulaukė tarptautinės kritikos, ir „Volkswagen“ nuogąstauja dėl galimos rizikos reputacijai, pranešė vokiečių verslo dienraštis „Handelsblatt“.

Spalio pradžioje „Volkswagen“ Turkijos Manisos provincijoje įsteigė patronuojamąją bendrovę, kurios kapitalas sudaro 943 mln. lirų (164 mln. JAV dolerių). Vokietijos automobilių gamintoja tuomet planavo provincijoje pastatyti gamyklą, kurioje būtų gaminama po maždaug 300 tūkst. automobilių per metus. Į projektą buvo numatyta investuoti apie 1,3 mlrd. eurų ir buvo planuota sukurti 4 tūkst. darbo vietų.

Tai būtų jau 123-ioji „Volkswagen“ gamykla visame pasaulyje.

Per pastaruosius du dešimtmečius Turkija tapo vienu iš pasaulio automobilių pramonės gamybos centrų. Keleivinius automobilius ir sunkvežimius čia gamina tokie pramonės milžinai kaip „Toyota Motor“, „Fiat Chrysler Automobiles“, „Ford Motor“ ir „Renault“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.