Teismas atmetė „Ecoservice“ ir „Marijampolės švara“ skundus dėl paskirtos baudos

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) patvirtino, kad Konkurencijos taryba pagrįstai nustatė konkurenciją ribojantį susitarimą komunalinių atliekų surinkimo ir transportavimo paslaugų sektoriuje ir kartelį sudariusioms bendrovėms „Ecoservice“ bei „Marijampolės švara“ skyrė adekvačias baudas, praneša Konkurencijos taryba.

Už Konkurencijos įstatymo pažeidimą „Ecoservice“ skirta 601,7 tūkst. eurų, „Marijampolės švarai“ – 48,5 tūkst. eurų, „Ekoaplinkai“ – 4,1 tūkst. eurų bauda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Už Konkurencijos įstatymo pažeidimą „Ecoservice“ skirta 601,7 tūkst. eurų, „Marijampolės švarai“ – 48,5 tūkst. eurų, „Ekoaplinkai“ – 4,1 tūkst. eurų bauda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2019, 10:30 AM

2016 m. buvo nustatyta, kad bendrovės „Ekoaplinka“, „Ecoservice“ ir „Marijampolės švara“, dalyvaudamos 2015 m. Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro organizuotame komunalinių atliekų surinkimo ir transportavimo paslaugų viešajame pirkime, derino komercinius pasiūlymus ir taip ribojo konkurenciją. Šis ribojimas galėjo lemti didesnes komunalinių atliekų surinkimo ir transportavimo paslaugų kainas vartotojams.

Už Konkurencijos įstatymo pažeidimą „Ecoservice“ skirta 601,7 tūkst. eurų, „Marijampolės švarai“ – 48,5 tūkst. eurų, „Ekoaplinkai“ – 4,1 tūkst. eurų bauda.

„Ekoaplinka“ Konkurencijos tarybos nutarimo neginčijo. Kitos dvi įmonės, nors ir pripažino pažeidusios Konkurencijos įstatymo reikalavimus, kreipėsi į teismą ginčydamos paskirtas baudas. „Marijampolės švara“ taip pat teigė, kad Konkurencijos taryba turėjo nutraukti tyrimą, nes nebuvo nustatyta reali ekonominė žala, praneša Konkurencijos taryba.

Tiek Vilniaus apygardos administracinis teismas, tiek LVAT bendrovių skundus atmetė ir konstatavo, kad nėra pagrindo mažinti skirtas baudas.

LVAT sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.