Švedijos finansų inspekcija svarsto sankcijas „Swedbank“

Tyrimų metu aptikti „Swedbank“ pinigų plovimo prevencijos trūkumai gali būti pakankamai rimti, kad bankui būtų taikomos sankcijos, skelbia Švedijos finansų inspekcija (FI).

FI pradėjo vadinamąją sankcijų bylą prieš „Swedbank“, teigiama inspekcijos pranešime. Tai yra dalis tebevykstančio tyrimo dėl pinigų plovimo seniausiame Švedijos banke. Tiesa, pranešime pažymima, kadprocedūra nebūtinai baigsis sankcijomis „Swedbank“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
FI pradėjo vadinamąją sankcijų bylą prieš „Swedbank“, teigiama inspekcijos pranešime. Tai yra dalis tebevykstančio tyrimo dėl pinigų plovimo seniausiame Švedijos banke. Tiesa, pranešime pažymima, kadprocedūra nebūtinai baigsis sankcijomis „Swedbank“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-29 11:05

FI pradėjo vadinamąją sankcijų bylą prieš „Swedbank“, teigiama inspekcijos pranešime. Tai yra dalis tebevykstančio tyrimo dėl pinigų plovimo seniausiame Švedijos banke. Tiesa, pranešime pažymima, kad procedūra nebūtinai baigsis sankcijomis „Swedbank“.

„Šiame sprendime svarbiausia yra tai, kad FI mano, jog yra pagrindo vertinti, ar tyrimų metu aptikti trūkumai ir silpnybės gali lemti sankcijas, ar tyrimas turi būti užbaigtas kitokiu sprendimu“, – sakoma Švedijos FI pranešime.

„Swedbank“ yra tiriamas dėl žiniasklaidos atskleistos informacijos, kad per banko Baltijos šalių filialus galėjo pereiti per 100 mlrd. eurų vertės galimai įtartinų pervedimų. Banką taip pat tiria JAV teisėsauga.

Švedijos FI „Swedbank“ tyrimą atlieka kartu su priežiūros institucijomis Baltijos šalyse. Estijos finansų priežiūros tarnyba taip pat atlieka atskirą „Swedbank“ filialo Estijoje tyrimą, kuriame taip pat svarstomos nuobaudos bankui.

FI tyrimo išvadas ketinama skelbti kitų metų pradžioje.

Balandį „Swedbank“ pripažino turėjęs trūkumų pinigų plovimo prevencijos srityje. Skandalas iš posto išvertė ir „Swedbank“ generalinę direktorę Birgittę Bonnesen bei valdybos pirmininką Larsą Idermarką.

Anksčiau spalį „Swedbank“ valdybos pirmininkas Goranas Perssonas tikino, kad pinigų plovimo skandalas bankui yra rimta problema.

„Metų pradžioje prasidėjęs pinigų plovimo skandalas bankui yra rimta problema, nes „Swedbank“ remiasi itin aukštais moralės standartais“, – Taline kalbėjo G. Perssonas.

Parengė Darius Mikutavičius

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.