Aplinkos ministras K. Mažeika: padangų perdirbėjų veikla bus reglamentuojama griežčiau

 

K. Mažeika pripažino, kad Lietuvoje yra tokios veiklos reguliavimo spragų, pažeidėjai vistiek  gauna leidimus veiklai, o per 20 metų nebuvo padaryta nieko, kad panašių nelaimių būtų galima išvengti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Mažeika pripažino, kad Lietuvoje yra tokios veiklos reguliavimo spragų, pažeidėjai vistiek  gauna leidimus veiklai, o per 20 metų nebuvo padaryta nieko, kad panašių nelaimių būtų galima išvengti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Alonderytė

Oct 31, 2019, 10:13 AM

Po didelio gaisro Alytaus padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ aplinkos ministras sako, kad tokių įmonių veikla bus reglamentuojama griežčiau. Kęstutis Mažeika primena, kad Vyriausybė Seimui jau perdavė įstatymų pataisas, numatančias stabdyti tokių įmonių veiklą. 

Anot jo, Alytaus įmonė turėjo leidimą sandėliuoti ir perdirbti 2 tūkst. tonų padangų, tačiau jų buvo kelis kartus daugiau, ir šis kiekis nėra reglamentuojamas. 

„Pajėgumai buvo jų 2 tūkst. tonų, bet perdirbtos produkcijos, kalbama buvo virš 10 tūkstančių. Tai yra perdirbta produkcija iš padangų – gumos gabalai, susmulkintos padangos (...) Tai produkcija, kuri neaišku kur naudojama. Turės atsakyti tyrimas“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras. 

„Turėsime padaryti sprendimus, kad produkcijos nebūtų daugiau nei žaliavos ir nebūtų daugiau sandėliuose“, – pridūrė jis.

K. Mažeika pripažino, kad Lietuvoje yra tokios veiklos reguliavimo spragų, pažeidėjai vistiek  gauna leidimus veiklai, o per 20 metų nebuvo padaryta nieko, kad panašių nelaimių būtų galima išvengti. 

„2009 metais liberalizuotos visos tvarkos ir įstatymai sudėlioti taip, kad įmonės praktiškai galėjo tik gauti įspėjimą arba kažkokią minimalią baudą, kuri šiek tiek virš 1000 eurų, ir toliau tęsti savo veiklą“, – sakė K. Mažeika.

„Realaus įrankio, kuriuo būtų galima pasinaudoti ir sustabdyti leidimus ir veiklą tokioms įmonėms, iki šiol nebuvo. Dabar turime Vyriausybėje patvirtintą ir perduotą Seimui (...) įstatymo paketą, kuriuo siekiama išspręsti šią problemą“, – kalbėjo ministras. 

Kauno apygardos prokuratūra dėl įmonėje kilusio gaisro yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą, siekiama išsiaiškinti gaisro priežastį, padarytą žalą ir galimus kaltininkus.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną.

Ugnis užgesinta per kelias dienas, bet gaisravietėje dirbama šiol. 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.