Japonų korporacijos „Mitsubishi“ ir „Chubu“ perims Nyderlandų energetikos milžinę „Eneco“

Nyderlandų energetikos bendrovė „Eneco“ pranešė sutikusi su Japonijos korporacijų „Mitsubishi“ ir „Chubu“ siūlomu perėmimo pasiūlymu.

„Eneco“ taip pat nurodė, jog „Mitsubishi“ finansuos 80 proc. sandorio, o likusius 20 proc. skirs „Chubu“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Eneco“ taip pat nurodė, jog „Mitsubishi“ finansuos 80 proc. sandorio, o likusius 20 proc. skirs „Chubu“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-25 14:12

Pranešama, kad sandorio vertė sieks 4,1 mlrd. eurų.

„Eneco“ taip pat nurodė, jog „Mitsubishi“ finansuos 80 proc. sandorio, o likusius 20 proc. skirs „Chubu“.

Bendrovė, kuri šiuo metu priklauso 44-ių Nyderlandų savivaldybių grupei, pažymėjo, jog „Mitsubishi“ ir „Chubu“ palaiko „Eneco“ siekį stiprinti tvarios energijos strategiją ir yra pasirengusios sudaryti sąlygas bendrovei toliau plėstis tarptautiniu mastu.

Tuo tarpu „Mitsubishi“ generalinis direktorius Takehiko Kakiuchi pažymėjo: „Eneco“ visiškai atitinka mūsų dabartinę energetikos veiklą ir suteiks mums galimybę toliau augti Europos rinkoje, kurioje ketiname užimti pirmaujančias pozicijas perėjimo prie naujų energijos šaltinių srityje.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.