Neįgaliesiems kelionių traukiniais dar teks palaukti – neskubama jų pritaikyti

Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė Susisiekimo ministerijos siūlymui traukinių pritaikymo neįgaliesiems terminą nukelti iki 2024 metų.

Dabartinis „Lietuvos geležinkelių“ traukinių pritaikymo neįgaliesiems terminas yra 2019 metų gruodžio 2 diena.<br>„Lietuvos geležinkelių“ nuotr.
Dabartinis „Lietuvos geležinkelių“ traukinių pritaikymo neįgaliesiems terminas yra 2019 metų gruodžio 2 diena.<br>„Lietuvos geležinkelių“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 2:07 PM

„Pagal ES paramos priemonę „Geležinkelių paslaugų pritaikymas pagal universalaus dizaino principus“ numatoma per 5 metus skirti virš 218 mln. eurų, bet ties tuo neapsistojame.

Lietuvos geležinkeliai“ yra įpareigoti pagal papildomas priemones skirti dar apie 50 mln. eurų. Dar apie 16 mln. eurų numatoma suieškoti kitokiiais būdais. Tad iš viso šiam pokyčiai numatyta skirti apie 300 mln. eurų“, – Seime sakė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Pasak jo, yra pasirašyta trišalė sutartis tarp Susisiekimo ministerijos, „Lietuvos geležinkelių“ ir Neįgaliųjų asociacijos, pagal kurią įsipareigojama kiekvienais metais vykdyti monitoringą ir detalizuoti darbus.

„Įsipareigojimai aiškūs, bet mums reikia pratęsti terminą dar penkeriems metams, kad „Lietuvos geležinkeliai“ galėtų visa tai atlikti“, – sakė ministras.

Susisiekimo ministerija teigia, kad dėl Lietuvos socialinių ir demografinių skirtumų geležinkelių stotys ir stotelės skiriasi pagal savo dydį ir keleivių srautus, todėl techniškai sudėtinga visose stotyse ir stotelėse vienu metu rasti ir įrengti vietas, kuriose neįgalūs ir ribotos judėsenos asmenys galėtų pranešti apie savo atvykimą į geležinkelio stotį ir, prireikus, paprašyti pagalbos.

Dabartinis „Lietuvos geležinkelių“ traukinių pritaikymo neįgaliesiems terminas yra 2019 metų gruodžio 2 diena.

Šiuo metu Lietuvoje yra daugiau kaip 100 traukinių stočių ir stotelių, daugumos jų peronus reikia pritaikyti reglamento reikalavimams.

Toliau šis siūlymas bus svarstomas komitetuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.