Iki 2030 m. „Dell“ globalią darbo jėgą sudarys 50 proc. moterų

Neseniai JAV vyko „Dell Technologies Summit“ konferencija, kur bendrovė pristatė savo tolesnį dešimties metų planą ir viziją. Pagrindinis dėmesys toliau bus skiriamas tvarumui skatinti, kasdienio gyvenimo transformacijai, bendruomeniškumui versle stiprinti ir kryptingai puoselėti etiškumą bei duomenų privatumą.

  Siekiama, kad globali bendrovės darbo jėga iki 2030 metų būtų sudaryta iš 50 proc. moterų, kur 40 proc. iš jų užimtų vadovaujančias pozicijas. <br> Bendrovės nuotr.
  Siekiama, kad globali bendrovės darbo jėga iki 2030 metų būtų sudaryta iš 50 proc. moterų, kur 40 proc. iš jų užimtų vadovaujančias pozicijas. <br> Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2019, 1:12 PM

„Per artimiausią dešimtmetį duomenų galios suvokimas privers žmoniją žengti didelį žingsnį į priekį labiau nei bet kuri kita jėga, – sako Michael Dell, „Dell Technologies“ vadovas. – Mes esame pasiryžę padaryti šią galią plačiai prieinamą viso pasaulio bendruomenėms, kad visi kartu galėtume judėti į priekį.“

Globali darbo jėga – 50 proc. moterų

Siekiama, kad globali bendrovės darbo jėga iki 2030 metų būtų sudaryta iš 50 proc. moterų, kur 40 proc. iš jų užimtų vadovaujančias pozicijas. Šiuo metu 30 proc. bendrovės darbuotojų visame pasaulyje yra moterys, o viso bendrovėje dirba 157 tūkst. darbuotojų. Taip pat bendrovė planuoja įgyvendinti tikslą, kad per ateinantį dešimtmetį 25 proc. jų JAV darbuotojų būtų afroamerikiečiai arba ispanakalbiai, t. y. 13 proc. daugiau nei šiuo metu. 

Visos pakuotės – perdirbamos 

Bendrovė toliau plės tvarumo pastangas ir iki 2030 m. už kiekvieną produktą, kurį įsigyja klientas, įmonė perdirbs ar pakartotinai panaudos lygiavertį produktą. Per dešimt metų „Dell“ taip pat planuoja 100 proc. savo pakuočių padaryti perdirbamomis, o daugiau nei pusė įmonės produktų sudedamųjų dalių būtų pagaminta iš perdirbtų ar atsinaujinančių medžiagų.

Taip pat vizijoje numatyta, kad iki 2030 m. 75 proc. energijos į „Dell“ pastatus būtų tiekiama iš atsinaujinančių šaltinių, o iki 2040 m. – toks tiekimas pasiektų 100 proc. Šiuo metu atsinaujinanti elektros energija yra naudojama „Dell“ būstinėje Ostine, Teksase.

Asmeniniai duomenys ir privatumas – pagrindinė žmogaus teisė

Toliau bus siekiama visiškai automatizuoti duomenų valdymo procesus, kad bendrovės klientams būtų kuo lengviau valdyti privačius duomenis. „Dell“ įsitikinusi, kad privatumas yra pagrindinė žmogaus teisė, todėl bus siekiama visiškai skaidriai pateikti, kaip yra renkami, naudojami, dalijami ir perduodami bendrovės klientų asmeniniai duomenys, kad žmonės turėtų visą teisę nuspręsti, kas vyksta su jų asmeniniais duomenimis. 

Įgyvendindama savo tikslą – prisidėti prie visuotinės gerovės, bendrovė sieks pagerinti 1 milijardo žmonių sveikatos, švietimo ir ekonomines galimybes ir planuoja neatlygintinai įvykdyti skaitmeninę verslo transformaciją 1 tūkst. ne pelno siekiančių organizacijų. Taip pat, įtraukti bent 7 proc. „Dell“ komandų narių dalyvauti labdaringoje ir savanoriškoje veikloje bendruomenėse. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.