Po nuotekų skandalų primena apie paprastą sprendimą

Pastarosiomis savaitėmis nemažo atgarsio Lietuvos visuomenėje, žiniasklaidoje, įvairiuose socialiniuose tinkluose bei valdžios kabinetuose sulaukusi ir aptarinėjama tema – aplinkosauga. Nepaisant to, kad nuotekų tvarkymas reglamentuojamas teisės aktais, egzistuoja daugybė problemų, kurių mes net neįsivaizduojame arba plačiai apie tai nekalbame.

 Buitinių nuotekų biologinio valymo įrenginiai Rasteiniškių gyv. (Vilniaus r.)
 Buitinių nuotekų biologinio valymo įrenginiai Rasteiniškių gyv. (Vilniaus r.)
 Įmonė UAB „Traidenis''.
 Įmonė UAB „Traidenis''.
 Naftos gaudyklės, smėliagaudės (Kazachstanas).
 Naftos gaudyklės, smėliagaudės (Kazachstanas).
 Skruberis kogeneracinei jėgainei Biruliškių gyv. (Kauno r.)
 Skruberis kogeneracinei jėgainei Biruliškių gyv. (Kauno r.)
 Pramoniniai nuotekų valymo įrenginiai skalbyklai (Slovėnija).
 Pramoniniai nuotekų valymo įrenginiai skalbyklai (Slovėnija).
 Talpos iš stiklaplasčio glikolio tirpalui oro uoste laikyti (Norvegija).
 Talpos iš stiklaplasčio glikolio tirpalui oro uoste laikyti (Norvegija).
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 5, 2020, 8:13 AM

Viena aktualiausių aplinkosaugos problemų – nevisiškai išvalytų ar net visiškai nevalomų nuotekų išleidimas į gamtinę aplinką. Patikrinimų metu paaiškėjo, kad į miestų nuotekų valymo įrenginius iš pramoninių objektų patenka nuotekos, užterštos kenksmingomis medžiagomis, kurių iki reglamentuojamų parametrų neišvalo net ir miestų valymo įrenginiai. Tokia tarša susidaro į centralizuotus miestų nuotekų tinklus išleidžiant nevalytas arba tik iš dalies išvalytas ne tik pramonines, paviršines, bet ir buitines (komunalines) nuotekas. Po valymo išleisti likę nepašalinti kenksmingi teršalai patenka ant žemės paviršiaus, skverbiasi į gilesnius jos sluoksnius ir (ar) į upes ir ežerus, taip sukeldami neigiamą poveikį vandens telkiniams ir visai ekosistemai.

Technologiškai moderni gamybinė įmonė „Traidenis“ jau daugiau kaip 20 metų dirba aplinkosaugos srityje, užima rinkos lyderio pozicijas, turi modernią gamybinę-technologinę bazę. Bendrovė gamina buitinių, paviršinių, pramoninių nuotekų valymo įrenginius, dvisluoksnes, trisluoksnes, surenkamąsias, chemiškai atsparias talpyklas ir įvairius kitus gaminius iš stiklaplasčio (GRP). Įmonės misija – rūpintis žmogumi ir švaria aplinka.

UAB „Traidenis“ savo darbinėje veikloje padėjo komercinę-ūkinę veiklą vykdančioms įmonėms išspręsti ne vieną su nuotekų tvarkymu susijusią problemą. Bendrovė, remdamasi savo ilgamete patirtimi, identifikavo problemiškiausius taršos šaltinius bendroje nuotekų susidarymo sistemoje. Įmonė, taikydama kompleksinius ir optimalius sprendimus, išsprendė susidariusias nuotekų išvalymo problemas.

UAB „Traidenis“ specialistai, dirbantys aplinkosaugos srityje jau ne vieną dešimtmetį ir sukaupę didelę patirtį, pasiruošę Jums padėti. Mes atliekame pramonės įmonių nuotekų valymo galimybių studijas, identifikuojame vietas, kuriose susidaro lokalūs probleminiai taršos šaltiniai, pasiūlome galimus nuotekų valymo būdus, parenkame technologinius sprendimus ir įrenginius.

Ilgametė bendrovės patirtis bei profesionalumas leis surasti geriausius nuotekų tvarkymo sprendimus, reikalingus tiek pramonės įmonėms, tiek privatiems asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.