Naudojimasis kito žmogaus banko sąskaita: ar tai yra nusikaltimas

Bankai neleidžia naudotis svetima sąskaita, tačiau tai joks nusikaltimas, jei tam neprieštarauja sąskaitos savininkas. Tai Šiaulių teisme išgirdo Vilniaus prokurorai.

Bankai neleidžia naudotis svetima sąskaita, tačiau tai joks nusikaltimas, jei tam neprieštarauja sąskaitos savininkas.<br>T.Bauro nuotr.
Bankai neleidžia naudotis svetima sąskaita, tačiau tai joks nusikaltimas, jei tam neprieštarauja sąskaitos savininkas.<br>T.Bauro nuotr.
Bankai neleidžia naudotis svetima sąskaita, tačiau tai joks nusikaltimas, jei tam neprieštarauja sąskaitos savininkas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bankai neleidžia naudotis svetima sąskaita, tačiau tai joks nusikaltimas, jei tam neprieštarauja sąskaitos savininkas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

2020-02-11 11:11, atnaujinta 2020-02-13 13:02

49 metų šiaulietis E.M. buvo suimtas Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei Kriminalinės policijos biuro Sunkaus ir organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl didelio kiekio narkotinių medžiagų, ginklų laikymo, dokumentų klastojimo, turto sunaikinimo, sunkaus sveikatos sutrikdymo.

2018 metų lapkritį ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai pastebėjo, kad iš šiauliečio sąskaitos banke per kelis mėnesius buvo pervesta 29 450 eurų. Išsiaiškinta, kad tai padarė E.M. buvusi žmona I.M.

2019 metų balandį buvo gautas teismo leidimas ir padaryta krata I.M. namuose, pagalbinėse patalpose ir surasta daugiau kaip 30 tūkstančių eurų.

Kaip įtariamoji apklausta šiaulietė neneigė, kad iš buvusio sutuoktinio sąskaitos pervedė pinigų giminaičiams, draugams. Su vienais buvo atsiskaityta už paslaugas, kitiems grąžintos skolos. Tai patvirtino ir byloje apklausti liudytojai.

Moteris pripažino, kad dėl nesutarimų su vyru buvo susipykę ir 2017 metais oficialiai išsiskyrė, bet netrukus susitaikė, vėl gyveno kartu, o buvusio sutuoktinio sąskaita naudojosi turėdama jo leidimą.

Tą patį per ikiteisminį tyrimą ir teisme tvirtino E.M. Vyriškis teigė, kad vos atsidaręs sąskaitą išsyk leido tuometei žmonai naudotis banko kodų generatoriumi, slaptažodžiais ir persivesti pinigų, nes būtent ji tvarkė šeimos finansinius reikalus.

Nors dėl nesutarimų įvyko skyrybos, šiaulietis nedraudė jai toliau naudotis sąskaita.

Todėl jis tikino nesuprantantis pareigūnų pretenzijų, juolab kad praėjusių metų pabaigoje vėl oficialiai įregistravo santuoką.

Bylą išnagrinėjusi teisėja Ilona Jakubėnienė pažymėjo, kad sutartį su banku sudaręs klientas buvo įsipareigojęs neperleisti prisijungimo prie sąskaitos duomenų, slaptažodžių kitiems asmenims, bet šis pažeidimas nelaikytinas nusikaltimu.

Todėl teismas I.M. panaikino visus kaltinimus ir atmetė prokurorų pretenzijas.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.