Sausį augo statybos darbuotojų paklausa, vairuotojams pasiūlymų mažėjo

Sausį, palyginti su praėjusių metų gruodžiu, augo statybos darbuotojų paklausa, o pasiūlymų vairuotojams mažėjo, rodo Statistikos departamento darbo rinkos apžvalga.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kornelija Mykolaitytė, ELTA

Feb 15, 2020, 10:33 AM

Kaip nurodo Statistikos departamentas, sausį Užimtumo tarnybos duomenų bazėje buvo registruota 25,9 tūkst. laisvų darbo vietų, tai 2 proc. mažiau negu gruodį. Palyginti su praėjusių metų sausiu, paklausa augo 23,6 proc. Apie 96 proc. visų darbo pasiūlymų buvo skirti neterminuotam įdarbinimui.

„Palyginti su praėjusių metų gruodžiu augo statybos darbuotojų, betonuotojų, grindų plytelių klojėjų, statybos vadovų, statybininkų montuotojų paklausa. Mažėjo darbo pasiūlymų suvirintojams, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojams, metalinių konstrukcijų vairuotojams“, – nurodoma apžvalgoje.

Kaip teigiama, iš darbininkiškų profesijų daugiausiai darbo pasiūlymų pateikta pardavėjams, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojams, miškų ūkio darbininkams ir virėjams. Iš specialistų paklausiausi buvo reklamos ir rinkodaros specialistai, sandėliavimo tarnautojai, administracijos sekretoriai, apskaitos ir buhalterijos tarnautojai.

Beveik kas ketvirta penkta registruota laisva darbo vieta (23,8 proc.) buvo Vilniuje, o penkių didžiausių šalies miestų darbdaviai pateikė pusę visų darbo pasiūlymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės