VMVT suklydo: nesaugi mėsa vartotojų nepasiekė, atsiprašo „Nemateko“

Uždrausta tiekti rinkai šaldytą, mechaniškai atskirtą vištieną iš Lenkijos dėl joje nustatytų patogeninių mikroorganizmų – salmonelių.

Įsigijusiems šios partijos šaldytos, mechaniškai atskirtos vištienos, rekomenduojama jos nevartoti.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Įsigijusiems šios partijos šaldytos, mechaniškai atskirtos vištienos, rekomenduojama jos nevartoti.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2020, 11:29 AM, atnaujinta Feb 21, 2020, 3:53 PM

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarybos (VMVT) duomenimis, nesaugios vištienos prekės ženklas – MITMAR SP.Z.O.O., įvežėjas į Lietuvą – žemės ūkio bendrovė „Nematekas“.

Štai tokią žinutę penktadienį iki pietų buvo išplatinusi VMVT. Vartotojams, įsigijusiems šios partijos šaldytos, mechaniškai atskirtos vištienos, buvo rekomenduota jos nevartoti.

Buvo primenama, kad vadovaujantis teisės aktų nuostatomis, vartotojai turi teisę grąžinti nesaugų produktą ir atgauti už jį sumokėtus pinigus. Nesaugų produktą galima grąžinti į prekybos vietą, iš kurios jis įsigytas, pateikiant įsigijimo čekį.

Salmonelės kelia riziką vartotojų sveikatai, gali sukelti salmoneliozę. Liga pasireiškia pilvo ir galvos skausmais, karščiavimu, pykinimu ir viduriavimu, gali sukelti sunkią dehidrataciją.

Vėliau VMVT atsiprašė „Nemateko“ bendrovės. 

VMVT Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Jurgita Savickaitė teigė, kad nesaugi paukštienos produkcija vartotojų nepasiekė, o VMVT skelbiant šią informaciją įsivėlė klaida. Dėl jos nukentėjo bendrovės „Nematekas“ reputacija.

„VMVT atsiprašo už įvykusią techninę klaidą skelbiant informaciją, kadangi atlikus tyrimą nustatyta, kad minėta partija mechaniškai atskirtos paukštienos į rinką nepateko, vežėjo buvo nukreipta terminiam perdirbimui ir nesaugi produkcija vartotojų nepasiekė“, –  sakė J. Savickaitė.

VMVT vėliau išplatino ir pranešimą, kad „Pranešimų apie nesaugius maisto, su maistu besiliečiančius produktus ir pašarus suvestinės 2020 m. vasario 13 d. pranešime dėl šaldytoje vištienoje iš Lenkijos nustatytų patogeninių mikroorganizmų įsivėlė techninė klaida.

Atlikus tyrimą nustatyta, kad minėtas produktas į rinką nepateko ir vartotojų nepasiekė, jis buvo nukreiptas terminiam perdirbimui“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.