Eilės prie dezinfekcinio skysčio – kaip sovietmečiu prie dešros

Savaitės pradžioje pradėtą siūlyti dezinfekcinį skystį pirkėjai šluote šluoja. Vienoje iš jį gaminančių įmonių „Vilniaus degtinės“ firminėje parduotuvėje visą darbo dieną nutįsusios eilės. Nedidelėje krautuvėlėje jos rikiuojasi iki pat durų.

 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
Dezinfektanto atsargas parduotuvėje tenka nuolat papildyti.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Dezinfektanto atsargas parduotuvėje tenka nuolat papildyti.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Dezinfekcinį skystį pirkėjai šluoja tokiais kiekiais, kokius tik gali panešti.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Dezinfekcinį skystį pirkėjai šluoja tokiais kiekiais, kokius tik gali panešti.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Dezinfektantą pirkėjai gabenasi litrais.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Dezinfektantą pirkėjai gabenasi litrais.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 12, 2020, 1:49 PM, atnaujinta Mar 12, 2020, 1:54 PM

„Nepatikėsi, visi čia ima, kiek tik paneša“, – eilės gale stovintis vaikinas telefonu pasakojo savo pašnekovui.

Išties kiekvienas pirkėjas ranką tiesė ne į degtinę ar kitokius svaigalus, bet į dezinfektantą, pardavinėjamą po keturis litrus arba po litrą.

„Geriau net neklauskite“, – tarstelėjo parduotuvės darbuotojas, kurio pasiteiravome, ar daug perka. Vežimėliu jo atgabentą didžiulį padėklą skysčio tuojau pat ėmė dalinti kitas parduotuvės darbuotojas, o už prekystalio jo buvo prikrauta tiek, kad sunku net apsisukti.

„Jau pagaminome daugiau nei 100 tūkstančių litrų dezinfekcinio rankų skysčio ir esame pasirengę visiškai patenkinti Lietuvoje susidariusią šio produkto paklausą. Šis produktas jau iškeliavo į „Maximos“ prekybos tinklą ir mūsų distribucijos partneriams „Sanitex“ ir „Tamro“. Netrukus jis pasieks ir kitų didžiųjų prekybos tinklų lentynas“, – teigė įmonės vadovas Rokas Mituzas.

Anot jo, įmonės didesnius kiekius skysčio iš gamyklos užsisakinėja tiesiogiai. Nors skysčio rankoms jau nebepritrūks, paviršių dezinfekanto „Vilniaus degtinei“ gaminti dar neleidžiama.

Anot R. Mituzo, į įmonę jau kreipėsi savivaldybės, mokymo įstaigos, viešbučiai ir viešojo maitinimo įstaigos, biurų valdytojai, logistikos ir transporto įmonės, paslaugų ir prekybos centrai bei daugybė kitų įstaigų.

„Mes norime ir galime patenkinti susidariusį didžiulį paviršių dezinfekcinio skysčio poreikį, tačiau Sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad jo nėra ir šis klausimas bus sprendžiamas, kai, jų manymų, toks poreikis susidarys“, – sakė „Vilniaus degtinės“ vadovas.

Vaistinėms dezinfekcinį skystį jau pradėjo tiekti ir kitos bendrovės, pavyzdžiui, „Valentis“. Iš viso leidimus jį gaminti yra gavusios keturios įmonės.

Tai buvo padaryta po to, kai Sveikatos apsaugos ministerija išaiškino, kad licencija tokiam produktui gali būti išduota tik per 4-6 mėnesius. Tačiau kilus skandalui dėl valdininkų neveiklumo procesas buvo smarkiai paskubintas.

Ministerijos teigimu, leidimus gavusios įmonės tokio skysčio galės pagaminti apie 2 tūkst. tonų per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.