Nyderlandų nacionalinės oro linijos dėl koronaviruso atleis iki 2 tūkst. darbuotojų

Nyderlandų nacionalinės oro linijos KLM paskelbė atleisiančios iki 2 000 darbuotojų dėl koronaviruso protrūkio, kuris smarkiai sumažino oro transporto paklausą.

Nyderlandų nacionalinės oro linijos KLM paskelbė atleisiančios iki 2 000 darbuotojų dėl koronaviruso protrūkio, kuris smarkiai sumažino oro transporto paklausą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nyderlandų nacionalinės oro linijos KLM paskelbė atleisiančios iki 2 000 darbuotojų dėl koronaviruso protrūkio, kuris smarkiai sumažino oro transporto paklausą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Mikutavičius, ELTA

Mar 14, 2020, 11:39 AM

KLM generalinis direktorius Pieteris Elbersas tvirtino, kad bendrovė, kurioje dirba apie 33 000 darbuotojų, taip pat prašys personalo dirbti trumpiau, o nuo balandžio 1 d. šeši bendrovės „Boeing 747“ lėktuvai bus nutupdyti.

„Artimiausiais mėnesiais sumažinsime darbo vietų skaičių 1 500–2 000. Tai reiškia, kad artimiausiu metu turėsime mažiau kolegų“, – vaizdo pranešime paskelbė P. Elbersas.

Jo teigimu, bus atleidžiami daugiausia nepilnu etatu dirbantys žmonės, taip pat į pensiją besirengiantys išeiti darbuotojai.

„Manome, jog tai yra tinkamos priemonės užtikrinti, kad nebūtų priverstinų reorganizacijų. Daug kas nutiko pas pastarąsias penkias dienas“, – sakė P. Elbersas.

Pasaulyje nuo koronaviruso 124-ose šalyse jau mirė 5 347 žmonės, juo užsikrėtė daugiau nei 140 tūkst. pasaulio gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.