Rusai nesitiki po sunkmečio greit „atšokti“ – labiau tikėtinas kitoks scenarijus

Ekonomika po šios krizės atsigaus palaipsniui, jos eigos V forma tikėtis nereikėtų, pareiškė Rusijos ekonominės plėtros ministras.

Rusijos pirkėjai pastebėjo, kad brangsta importinės daržovės.<br>„Scanpix“ nuotr.
Rusijos pirkėjai pastebėjo, kad brangsta importinės daržovės.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2020, 4:52 PM

„Mes analizuojame labai skirtingus scenarijus, ir iš tikrųjų variantų yra daug, bet juos visus lemia pandemija. Priklausys tuo to, kaip susitvarkys sveikatos priežiūros sistema“, – sakė Maksimas Rešetnikovas.

„Daug ir plačiai kalbama apie taip vadinamą atšokimą, V formos krizę – staigų kritimą ir grįžimą atgal. Deja, vargu ar taip bus – labiau tikėtinas laipsniškas atsigavimas“, – pabrėžė ministras.

„Daugelis ekspertų dabar rekomenduoja karantino priemones švelninti ar atšaukti palaipsniui, apdairiai. Tai reiškia, kad verslui teks išsijudinti galiojant ribojimo priemonėms, todėl taip vadinamas atšokimas gana sunkiai įsivaizduojamas“, – paaiškino M.Rešetnikovas Rusijos televizijos „Pervyj kanal“ laidoje.

Ji pabrėžė, jog valstybė yra pasirengusi per šią krizę be sutrikimų vykdyti socialinius įsipareigojimus visuomenei – mokėti pensijas, pašalpas, atlyginimus valstybės tarnautojams ir panašiai.

„Kitas dalykas – kaip padėti verslui, nustatyti jo sąnaudas per tą laiką, kai ekonomika faktiškai nefunkcionuoja. Iš esmės, ekonomiką pristabdėme – pajamos sumažėjo, bet išlaidas sumažinti labai sudėtinga“, – pridūrė ministras.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.