TOP 7 deficitinės prekės, tirpstančios greičiau nei ledai, kurias bus sunku įsigyti šią vasarą

Pasaulinė pandemija pakeitė ne tik pirkėjų įpročius, bet ir paklausiausias prekes. Koronavirusas lėmė naujos realybės atsiradimą: darbas ir mokymasis nuotoliniu būdu, maisto gaminimas, sportas ir pramogos namuose. Dėl šios priežasties dalis prekių tapo deficitinėmis, tirpstančiomis greičiau nei ledai. Kai kurių daiktų ieškoti jau šiandien tenka su žiburiu, nes gamintojai nebespėja tenkinti visame pasaulyje išaugusio poreikio. Kokios prekės yra paklausiausios ir tampa deficitinėmis, kokių artimiausiu metu įsigyti bus misija sunkiai įmanoma? Įžvalgomis dalinasi prekybos centro internete Varlė.lt ekspertai.

 TOP 7 deficitinės prekės, tirpstančios greičiau nei ledai, kurias bus sunku įsigyti šią vasarą.
 TOP 7 deficitinės prekės, tirpstančios greičiau nei ledai, kurias bus sunku įsigyti šią vasarą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2020, 11:20 AM, atnaujinta Feb 3, 2021, 3:16 PM

1. Internetinės kameros – absoliutus deficitas rinkoje

Darbas ir mokymasis iš namų lėmė milžinišką internetinių kamerų paklausą visame pasaulyje, kurios rezultatas – išaugusios šių įrenginių kainos ir absoliutus deficitas. Greičiausiai parduodami pigesni modeliai, kuriems alternatyvas rasti nepavyksta taip greitai ir tokiais kiekiais, koks yra poreikis rinkoje. Ypač trūksta populiariausių „Logitech“ ir „Microsoft“ kamerų, nes gamintojai nebespėja gaminti, o pirkti iš kitų tiekėjų – ne tik dvigubai brangiau, bet ir sunku gauti. Nors buvo prognozuojama, kad darbuotojams pamažu grįžtant į biurus ir prasidedant mokslo įstaigų atostogoms, paklausa turėtų mažėti, tačiau specialistai pastebi, kad žmonės vis dar domisi šia įranga ir ruošiasi rudeniui.

2. „Ant bangos“ – elektriniai paspirtukai

Ne paslaptis, kad populiariausius elektrinius paspirtukus gamina „Xiaomi“. Jų populiarumas yra nulemtas optimalaus kainos ir kokybės santykio, daugybės gerų atsiliepimų ir apskritai šio prekės ženklo mėgstamumo visame pasaulyje. Susidomėjimas elektriniais paspirtukais prasideda jau nutirpus sniegui ir trunka visą šiltąjį sezoną. Jau ne vienerius metu būtent gegužės–birželio mėnesiais fiksuojamas didžiausias „Xiaomi“ paspirtukų deficitas, o šiais metais prie to, žinoma, prisidėjo ir pandemija bei dėl jos sunkumų patyrę gamintojo gamybos ir logistikos procesai. „Šiuo metu paklausias yra „Xiaomi M365 Pro“ modelis, kurio jau nėra prekyboje, o gautą partiją iškart išsiųsime klientams, kurie pateikė užsakymus ir sutiko laukti. Naujų užsakymų nerenkame, nes nesame tikri, kad gausime pakankamą kiekį. Todėl šios prekės kortelė mūsų puslapyje yra šiuo metu išjungta“, – teigia Varlė.lt produkto vadybininkas Aivaras Saniukas. Kitų prekės ženklų paspirtukų įsigyti taip pat sunku, nes prekių papildymai iš Kinijos labai vėluoja, o Europos sandėliai „iššluoti“.

3. Nebespėja gaminti dviračių

Uždaryti dėl karantino sporto klubai privertė žmones aktyvia fizine veikla rūpintis namuose, o šiltėjantys orai sužadino dar didesnį skaičių persėsti ant dviračių. Dviračių paklausa kiekvienais metais, kaip ir priklauso sezoniniam produktui, auga priklausomai nuo oro ir atėjus kalendoriniam pavasariui. Šiais metais, kaip ir su daugumos prekių grupių, taip ir čia atsitiko tai, kad populiariausių gamintojų modeliai tirpsta labai greitai, o dėl pandemijos paveiktos gamybos gamintojai nespėja realizuoti užsakymų. Varlė.lt prekių grupės specialistė Laura Aksomitaitė teigia, kad šiai dienai dviračių tiekimas tikrai yra komplikuotas. „Gamintojas gamina visam pasauliui, o išaugusi paklausa lemia labai mažą prieinamumą mūsų rinkai. Prognozės tokios, kad birželio pabaigoje ir įpusėjus vasarai apskritai neliks populiariausių dviračių modelių su greitu pristatymu“, – teigia specialistė.

4. Mėgstantiems grilio patiekalus teks palaukti populiariųjų „Kamado Bono“ kepsninių

Šiandien viena paklausiausių prekių yra aukščiausios kokybės keraminės „Kamado Bono“ kepsninės. Iš tikrųjų šis produktas yra pakankamai sezoninis, kaip ir lauko kepsninės bei griliai, tad jo paklausa suintynsyvėja kiekvienais metais atėjus šiltiems orams. Šiais metais „Kamado Bono“ paklausa ir deficitas ženkliai didesni, o to priežastys, specialisto A. Saniuko manymu, yra trys: „Tai, kad šiais metais dvigubai išaugo paklausa, galėjo lemti tai, kad dėl karantino užsidarius kavinėms ir restoranams, žmonės turėjo daugiau laiko gaminti namuose, atrasti naujus pomėgius, išbandyti kažką naujo. Dabartinį kepsninių deficitą nulėmė ir virusas, dėl kurio buvo sustojusi gamyba, išsibalansavo logistika ir susidarė didelė eilė jūrinių konteinerių, kol uostai atnaujino savo veiklą. Prekybos centras internete naują kepsninių tiekimo partiją planuoja gauti birželio pabaigoje – liepos pradžioje“.

5. Dulkių siurblių- robotų žvaigždė „Roborock S5 Max“

Dulkių siurbliai-robotai buvo viena geidžiamiausių praeitų metų dovanų po eglute. Prekybos centro internete specialistai pastebi, kad šis dulkių siurblių tipas yra sparčiai auganti kategorija, o mėgstamiausi yra „Roborock“, kuriuos gamina „Xiaomi“. Nors šiuo metu prekyboje dar galima rasti kitų modelių – „Roborock S6“ ar „Roborock S6 PURE“, didžiausias trūkumas pastebimas „Roborock S5 Max“ modelio, kurio pristatymas trunka ilgiausiai.

6. Dar neatsibodus karščiams – deficitine preke tampa kondicionieriai

Vos tik į šalį plūstelėjo karščiai, žmonės pradėjo pirkti kondicionierius, oro vėsintuvus, ventiliatorius. Tai tikriausiai vieninteliai produktai, kurių pardavimai priklauso išimtinai nuo oro temperatūros. Kadangi šiais metais vis dar nemažai žmonių dėl karantino sėdi namuose, butuose, pagalvoja apie tokio daikto namams įsigijimą, todėl itin paklausūs mobilūs kondicionieriai. „Vasara tik prasidėjo, karščiai dar nespėjo atsibosti, o kondicionierių trūkumas jau fiksuojamas. Nėra plataus nei modelių, nei kainų pasirinkimo prieinamumo su greitu pristatymu“, – teigia Varlė.lt prekių grupės specialistė Ina Gadeikienė.

7. Geidžiama populiarių gamintojų buitinė technika dėl deficito taps dar labiau geidžiama?

Bendra deficitinių prekių tendencija yra neatsiejama nuo koronaviruso pandemijos, dėl kurios buvo sustabdyta ar apmažinta gamyba, vyko logistikos ribojimai. Taip yra su populiariausiais „Electrolux“ bei „AEG“ šaldytuvais, kurių surinkimas vyksta Italijoje. Specialistai pastebi, kad dėl komponenčių gamybos sutrikimų ribotas yra ir brangesnės klasės „Bosch“ indaplovių prieinamumas. „Dyson“ dulkių siurbliai, kurie laikomi premium klasės buitine technika taip pat patyrė tiekimo problemų dėl to, kad gamintojas nusprendė savo pajėgas mesti į sveikatos priežiūros prietaisų – ventiliatorių gamybą. Prekybos centre internete klientai ras didelę įvairovę šių gamintojų buitinės technikos, todėl iš pirmo žvilgsnio tą trūkumą pastebi tie, kurie aiškiai žino, kokio modelio ieško. Kai kurių produktų pasirinkimo galimybės ženkliai susitraukė arba pristatymo terminai ženkliai išaugo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?