Nepakankamos kovos su koronavirusu priemonės temdo JAV perspektyvas

Bostono federalinio rezervo bankui vadovaujantis Ericas Rosengrenas JAV ekonomikos perspektyvas vertina pesimistiškiau negu kai kurie jo kolegos, nes baiminasi, jog priemonės, kurių dėl koronaviruso plitimo buvo imtasi sveikatos apsaugos srityje, yra nepakankamos.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kuo ilgiau tęsis sveikatos apsaugos krizė ir kuo ilgiau visuomenėje plis koronavirusas, tuo didesnis bus neapibrėžtumas, susijęs su JAV verslo padėtimi.<br>PA Images/Scanpix nuotr.
Kuo ilgiau tęsis sveikatos apsaugos krizė ir kuo ilgiau visuomenėje plis koronavirusas, tuo didesnis bus neapibrėžtumas, susijęs su JAV verslo padėtimi.<br>PA Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 20, 2020, 1:17 PM, atnaujinta Jul 21, 2020, 2:41 PM

„Priešingai negu daugelis išsivysčiusių pasaulio valstybių, kurios iš tiesų sugebėjo suvaldyti pandemiją, sustabdyti ligos plitimą ir saugiai atnaujinti ekonominį aktyvumą, mes tokių laimėjimų nepasiekėme.

Kuo ilgiau tęsis sveikatos apsaugos krizė ir kuo ilgiau visuomenėje plis koronavirusas, tuo didesnis bus neapibrėžtumas, susijęs su mūsų verslo padėtimi“, – pareiškė jis interviu JAV verslo leidiniui „The Wall Street Journal“.

„Mes negalėsime kompensuoti visų praradimų, jeigu ir toliau darysime dideles klaidas sveikatos priežiūros srityje. Realiai mums reikėtų pasekti daugelio Azijos ir Europos šalių pavyzdžiu ir suvaldyti pandemiją, kad mes turėtume galimybę saugiai atverti ekonomiką. Tačiau kol kas to nematyti“, – pažymėjo E.Rosengrenas.

Anot jo, tuo atveju, jeigu ekonomika dėl koronaviruso pandemijos toliau silps, svarbiausios iš FRS įgyvendinamų priemonių bus skubaus kreditavimo programos, kurių buvo imtasi siekiant paremti JAV miestus, valstijas ir bendroves.

Kitas eilinis JAV centrinio banko posėdis įvyks liepos 28–29 dienomis. 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.