Šiaulių oro uoste stato didžiulį orlaivių priežiūros ir remonto centrą – nušluostys nosį visai Europai

Šiaulių oro uoste orlaivių techninės priežiūros ir remonto centrą besistatanti bendrovė „Aviatic MRO“ įgijo tarptautinio svorio.

„Aviatic“ vizualizacija
„Aviatic“ vizualizacija
„Oro navigacijos“ nuotr.
„Oro navigacijos“ nuotr.
„Aviatic“ vizualizacija
„Aviatic“ vizualizacija
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 20, 2020, 9:21 AM

Įmonė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su didžiausia Izraelio aviacijos ir kosmoso įrangos gamintoja „Israel Aerospace Industries“ (IAI).

Naujieji partneriai padės įkuriant didžiausią Europoje orlaivių techninės priežiūros ir remonto centrą. Be to, tariamasi dėl bendradarbiavimo perdarant keleivinius lėktuvus „Boeing 737“ į krovininius.

„Aviatic MRO“ direktorius Povilas Padaiga teigė, kad ši partnerystė yra didžiulis įvertinimas ne tik Šiauliams, bet ir visai Lietuvai.

Greta Tel Avivo Ben Guriono oro uosto įsikūrusi IAI bendrovė turi 12 atstovybių visame pasaulyje, o joje ir padaliniuose dirba 15 tūkstančių specialistų.

P.Padaigos teigimu, dar prieš pandemiją smarkiai išaugo krovininių orlaivių paklausa, o dabar oro transporto poreikis dar labiau didėja.

Sutartyje su IAI numatyta galimybė plėsti paslaugų pasiūlą. Anksčiau planuota, kad naujajame centre bus teikiama techninė priežiūra ir remontuojami civiliniai orlaiviai „Boeing“, „Airbus“.

Dabar jau tikimasi aptarnauti ir karinius orlaivius „C-130 Hercules“, „C-27J Spartan“, „Sikorsky UH-60 Black Hawk“, „Airbus“ H serijos sraigtasparnius bei skirtingų modelių bepiločius.

Šiaulių oro uoste jau verda statybos, bet didžiulio 23 tūkst. kvadratinių metrų ploto centro įkurtuvių dar teks luktelėti – jos numatytos 2022 metais.

Dabar vyksta žemės paruošimo darbai, netrukus numatyta pradėti lieti pamatus. „Aviatic MRO“ centre vienu metu tilps net 8 orlaiviai. Jo statybos ir įranga kainuos apie 20 milijonų eurų. Po kelerių metų, pradėjus dirbti visu pajėgumu, numatyta įdarbinti apie tūkstantį specialistų.

Nemažai prisideda ir Šiaulių miesto savivaldybė – ji paskyrė 9,5 milijono eurų oro uosto infrastruktūrai gerinti.

Šių metų pradžioje sutartį pasirašiusi bendrovė „Panevėžio keliai“ atnaujins riedėjimo taką, peroną, nuties naujus kelius, inžinerines atšakas, įrengs signalinių žiburių sistemą.

Infrastruktūra galės naudotis ir kiti investuotojai.

Įmonės geografija

Naujoji „Aviatic MRO“ partnerė bendrovė IAI dirba JAV, Australijoje, Brazilijoje, Indijoje, Kinijoje, Meksikoje ir kitose šalyse.

Įmonės specialistai teikia sraigtasparnių ir orlaivių atnaujinimo, techninės priežiūros, keleivinių lėktuvų perdarymo į krovininius, naujų orlaivių ir jų technologijų kūrimo, testavimo, kitas paslaugas.

Tarp IAI klientų – ir viešojo sektoriaus institucijos, aviacijos kompanijos, siuntų pristatymo ir logistikos įmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio