Seną kriaušę panevėžietis papuošė pamestais žmonių telefonais: čia atsidūrė jau 200 eksponatų

Panevėžietis verslininkas netoli Panevėžio įkūrė savotišką telefonų muziejų po atviru dangumi: seną laukinę kriaušę papuošė telefonais. O telefonai ne bet kokie – nuo senutėlių laidinių iki išmaniųjų. Telefonų kolekcija, anot idėjos autoriaus, nuolat pildosi. O sena kriaušė pakelėje tampa traukos objektu.

G.Ambraška.<br>Stop kadras
G.Ambraška.<br>Stop kadras
Telefonų medis.<br>Stop kadras
Telefonų medis.<br>Stop kadras
Telefonų medis.<br>Stop kadras
Telefonų medis.<br>Stop kadras
Telefonų medis.<br>Stop kadras
Telefonų medis.<br>Stop kadras
Telefonų medis.<br>Stop kadras
Telefonų medis.<br>Stop kadras
Telefonų medis.<br>Stop kadras
Telefonų medis.<br>Stop kadras
Raktų medis.<br>Stop kadras
Raktų medis.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 15, 2020, 8:40 PM, atnaujinta Nov 5, 2020, 3:49 PM

„Panevėžio apskritis nepasižymi nei seniausiais, nei aukščiausiais, nei didžiausiais, nei kažkokiais dar visokiausiais medžiais, tai kas belieka? Verslininkai pradeda gaminti: mieste padarytas vienas raktų medis, o dabar bus telefonų medis“, – juokiasi verslininkas Gediminas Ambraška.

Idėją telefonų medžiui, anot verslininko, padiktavo pats gyvenimas. Baidarių nuoma besiverčiantis panevėžietis sako – kasmet baidarininkai paskandina ne vieną telefoną arba randa upės dugne. Taip ir kaupėsi skenduoliai ne vienerius metus.

„Į krūvą kelis metus dėjau, dėjau, bet kaip ir nebuvo kur jų padėti. Tik kažkaip šiemet vasarą klientai pasiūlė mintį kažkaip juos įprasminti“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo jis.

Taip gimė mintis laukinę kriaušę paversti telefonų medžiu.

„Iš pradžių galvojau eksponuoti tik mobiliuosius, bet kai pradėjo žmonės dovanoti visokius senus, laidinius telefonus, įkroviklius, reikėjo dar pasukt galvą, kaip juos pateikti. Taigi, pagalvojome, pagalvojome ir sugalvojome“, – sakė verslininkas.

Dabar telefonų medis netoli Berčiūnų Smiltynės palivarke tapo savotiška edukacija. Kas skaičiuoja, kokius telefonus turėjo, o vaikai nustemba pamatę senuosius laidinius telefonus.

„Jie pasiima tą telefoną ir nori su pirštu pabraukyti. O šiaip ir pats medis patapo kaip telefonų edukacinis medis, nes atvažiavę žmonės apie jį eina ir prisimena: „Pradžioje aš turėjau tokį, paskui tokį, dabar tokį“ – atseka visą savo turėtų telefonų liniją“, – šypsosi G.Ambraška.

Verslininkas sako, kad kolekcija ant medžio vis pildosi. Dabar žmonės ir patys atveža senus telefonus. Šiuo metu ant kriaušės eksponuojama kone du šimtai telefonų.

„Yra telefonas išvis be ratukų, kur kabinetuose buvo ir iš kurio negalėdavai niekam paskambinti – tik tau partijos sekretorius iš viršaus paskambindavo. Tokie telefonai skirti tik informacijai priimti.

Apskritai čia turime pastarųjų 30 metų telefonų evoliuciją – nuo tų, kur negali paskambinti, paskui kuriais gali paskambinti, kur reikia sukti, kur yra mygtukai, dar vėliau eina patys didieji ir galiausiai jau išmanieji“, – pasakojo jis.

Verslininkas džiaugiasi, kad telefonų medis tampa vietine įžymybe, kaip ir Panevėžio mieste stūksantis raktų medis. Kiek dabar ant seno uosio sukabinta raktų niekas ir nebesuskaičiuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.