Prezidentūra: yra 3–4 kandidatūros, kas Lietuvos banke galėtų pakeisti V. Vasiliauską

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako, kad į Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininko poziciją bus svarstomi keli kandidatai, o sprendimą nulems kompetencija ir reikalavimų, keliamų LB vadovui, atitikimas. „Jų bus keletas. Manau, kad galėtume kalbėti apie realias 3–4 kandidatūras“, – interviu LRT radijui ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

G.Nausėda ir V.Vasiliauskas.<br> Lrytas.lt fotomontažas.
G.Nausėda ir V.Vasiliauskas.<br> Lrytas.lt fotomontažas.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Vasiliauskas.<br>T.Bauro nuotr.
V.Vasiliauskas.<br>T.Bauro nuotr.
S.Krėpšta.<br>T.Bauro nuotr.
S.Krėpšta.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-01-14 08:43, atnaujinta 2021-01-14 09:16

Kalbėdamas apie savo vyriausiojo patarėjo Simono Krėpštos kandidatūrą į šias pareigas G. Nausėda sakė, kad jis geba aprėpti platų klausimų spektrą, turi patirties ir kompetencijų.

„Atsižvelgiant į jo kompetencijas, patirtį, talentą, gebėjimą aprėpti labai platų klausimų spektrą, šiandien jis įsitraukęs ir į medicininių problemų sprendimų, tai tikrai dar jaunas, bet labai gabus žmogus. Tačiau jis turi labai didelę problemą prieš tapdamas Lietuvos banko valdybos pirmininku: man būtų labai gaila netekti tokio žmogaus savo komandoje“, – sakė šalies vadovas.

Pasak prezidento, sprendimą, kuris kandidatas bus teikiamas Seimui, nulems kompetencija ir reikalavimų, keliamų LB vadovui, atitikimas.

„Pirmiausia nulems kompetencija, atitikimas tiems reikalavimams, kurie yra keliami LB valdybos pirmininkui, nes tai yra labai svarbi institucija. Tą aš galiu patvirtinti kaip buvęs Lietuvos banko valdybos narys ir LB Pinigų politikos departamento direktorius. Mano sentimentai šiai institucijai niekur nedingo ir aš tikrai labai atsakingi rinksiuosi kandidatą LB vadovo pareigoms užimti“, – sakė G. Nausėda.

Dabartinis LB valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas savo antrą kadenciją baigia balandžio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.