Niujorko valstija patraukė į teismą „Amazon“ dėl saugumo sąlygų sandėliuose

Niujorko valstijos generalinė prokurorė trečiadienį patraukė į teismą „Amazon“, nes bendrovė esą negebėjo suteikti tinkamos apsaugos sandėlių darbuotojams COVID-19 pandemijos metu.

Teigiama, kad „Amazon“ negebėjo suteikti tinkamos apsaugos sandėlių darbuotojams COVID-19 pandemijos metu.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Teigiama, kad „Amazon“ negebėjo suteikti tinkamos apsaugos sandėlių darbuotojams COVID-19 pandemijos metu.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2021, 5:52 PM

Tokio žingsnio imtasi praėjus kelioms dienoms po to, kai „Amazon“ savo ruožtu ėmėsi teisinių veiksmų, siekdama užkirsti kelią Niujorko valstijos generalinei prokurorei Letitiai James imtis veiksmų įgyvendinti federalines darbo vietos saugos taisykles.

Trečiadienio ieškinys valstijos teisme yra susijęs su 2020 m. kovą pradėtu tyrimu, pasigirdus skundų dėl darbuotojų saugumo „Amazon“ objektuose, bendrovei „didinus apsukas“ siekiant patenkinti pandemijos metu išaugusią paklausą.

„Kol „Amazon“ ir jos generalinis direktorius pandemijos metu krovėsi milijardus, sunkiai dirbantys darbuotojai buvo priversti dirbti nesaugiomis sąlygomis ir sulaukė atsakomųjų veiksmų už teisėtą susirūpinimo išsakymą“, – sakoma L. James pranešime.

„Nuo pandemijos pradžios tapo aišku, kad „Amazon“ labiau vertina pelną, o ne žmones, ir negebėjo užtikrinti savo darbuotojų saugumo ir sveikatos“, – priduriama pranešime.

„Amazon“ atstovė Kelly Nantel paneigė ieškinyje bendrovei mestus kaltinimus.

„Mums labai rūpi mūsų darbuotojų sveikata ir saugumas, kaip tai buvo pademonstruota praėjusią savaitę pateiktame mūsų ieškinyje, ir nemanome, kad generalinės prokurorės ieškinyje pateikiamas tikslus „Amazon“ pramonėje pirmavusio atsako į pandemiją vaizdas“, – sakoma atstovės pranešime.

Teisinių veiksmų imtasi po to, kai pandemijos metu „Amazon“ objektuose įvyko daugybė protestų dėl saugumo ir darbo sąlygų. Bendrovė savo ruožtu teigė, kad investavo milijardus į infekcijos plitimo suvaldymo pastangas.

L. James ieškinyje prašoma „Amazon“ imtis „visų reikiamų veiksmų“ apsaugoti darbuotojus nuo COVID-19 rizikos ir atlyginti turtinę ir neturtinę žalą atleistam darbuotojui Christianui Smallsui ir bendrovėje tebedirbančiam Derrickui Palmeriui, kurie pasiskundė dėl darbo sąlygų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.