Prekybininkai prarado viltį: „Antroji viruso banga – kaip paskutinioji, ir čia jau ne graudžios kalbos“

„Viruso bangas išgyvenusiam verslui ta antroji – kaip paskutinioji. Ir čia jau ne graudžios kalbos, o tikras pavojaus skambutis. 6 prekybos įmonės, kurios negalėjo vykdyti veiklos nuo gruodžio vidurio, skaičiuoja, kad per mažiau nei 2,5 mėn. jų negautos pajamos siekia kone 50 mln. eurų“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė.

Apie 27,7 mln. eurų įšaldyta prekių atsargose, kurių, kaip rašo R.Vainienė, „net visagalis internetas neišjudino ir, būkime atviri, jau neišjudins“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Apie 27,7 mln. eurų įšaldyta prekių atsargose, kurių, kaip rašo R.Vainienė, „net visagalis internetas neišjudino ir, būkime atviri, jau neišjudins“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 R.Vainienė.<br>Lietuvos prekybos įmonių asociacijos nuotr.
 R.Vainienė.<br>Lietuvos prekybos įmonių asociacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 23, 2021, 8:35 AM, atnaujinta Feb 23, 2021, 8:53 AM

Be minėtos sumos dar apie 27,7 mln. eurų yra įšaldyta prekių atsargose, kurių, kaip rašo R.Vainienė, „net visagalis internetas neišjudino ir, būkime atviri, jau neišjudins“.

Vien dėl šių 6 įmonių negautų pajamų, valstybės biudžetas per šiuos 2,5 mėn. jau negavo daugiau nei 8 mln. eurų pridėtinės vertės mokesčio ir apie 757 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio. Lietuvos prekybos įmonių asociacijos skaičiavimais, dar beveik 1 mln. eurų negavo ir „Sodra“.

„Mokesčiai atidėti. Gal bus sumokėti kažkada, bet jau nesu tuo tikra. Prarastų pajamų grandinė driekiasi tolyn ir jau paliečia kitas įmones. Vien verslo nesumokėtas (atidėtas ir pan.) nuomos mokestis siekia apie 5,73 mln. eurų.

O dabar dėl darbuotojų, kurie – deklaracijose – visų rūpestis. Įmonės darė, ką galėjo, kad išsaugotų darbuotojus, nors ir gauna išmokas prastovoms – jos nepadengia kaštų. Per šį laikotarpį minimos įmonės turimų etatų skaičių sumažino 435. Daug tai, ar mažai – jūs spręskite. Tai – žmonės, už kiekvieno jų – sava istorija.

Išsaugoti darbuotojus nevykdant veiklos padėjo ta viena mintis, tai – laikina, vėliausiai kovo pradžioj vienaip ar kitaip pradėsime veikti, scenarijus C – kaip svajonė, kaip teisėtas lūkestis. Tačiau jis tolsta lyg miražas.

O juk parduotuvėse suinvestuota tiek, kad daugelyje jų yra saugiau nei... (nevardinsiu, nenoriu supriešinimo, bet jūs visi skaitote, kur plinta virusas). Viruso keliai painūs, turime išmokti su juo gyventi ir dirbti. Nes jei nedirbsime, tai nežinau, kaip ir begyvensime“, – komenavo R.Vainienė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.