„Nokia“ per dvejus metus ketina atleisti iki 10 tūkst. darbuotojų

Suomijos telekomunikacijų įrangos gamintoja „Nokia“ antradienį paskelbė, kad per dvejus metus savo darbo jėgą sumažins maždaug 11 proc., įgyvendindama 600 mln. eurų išlaidų mažinimo programą.

„Nokia“ per dvejus metus ketina atleisti iki 10 tūkst. darbuotojų.<br>Unsplash.com nuotr.
„Nokia“ per dvejus metus ketina atleisti iki 10 tūkst. darbuotojų.<br>Unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2021, 10:30 AM, atnaujinta Mar 16, 2021, 12:06 PM

Skelbdama apie plataus masto restruktūrizavimą, kuriam vadovaus naujasis vadovas Pekka Lundmarkas, „Nokia“ teigė, kad rinkos pokyčiai per ateinančius dvejus metus nulems tikslų atisakytų darbo vietų skaičių.

„Manoma, kad per planuojamą pertvarkymą 18–24 mėnesių laikotarpiu įmonėje liks 80 000–85 000 darbuotojų, o ne maždaug 90 000, kiek jų „Nokia“ turi šiandien“, – sakoma bendrovės pranešime.

Bendrovė taip pat racionalizuos savo portfelį ir ilgainiui sumažins „geografijos fragmentaciją“, sakoma pranešime.

„Nokia“ konkuruoja su „Ericsson“ ir „Huawei“ sparčiai besivystančioje 5G įrangos rinkoje, tačiau pernai jai nepavyko sudaryti svarbaus susitarimo su „Verizon“ JAV bei nepavyko įsiveržti į Kinijos rinką.

Praėjusių metų rugpjūtį perėmęs įmonės vairą, P.Lundmarkas atsisakė ankstesnio generalinio direktoriaus Rajeevo Suri „užbaigtų sprendimų“ strategijos, pakeisdamas ją labiau sutelktu požiūriu ir įsipareigodamas „investuoti viską, ko reikia norint laimėti 5G“.

Bendrovė vasario mėnesį paskelbė, kad prognozuojamas rinkos dalies praradimas Šiaurės Amerikoje 5G ir 4G rinkoje bei kainų nuosmukis reiškia, jog 2021 metais įmonės perspektyvos nepakito ir kad bus siekiama 7–10 proc. veiklos maržos.

„Tose srityse, kuriose pasirenkame varžytis, žaisime norėdami laimėti“, – antradienio pranešime teigė P. Lundmarkas.

Anksčiau bendrovėje suplanuotas darbo vietų mažinimas, paskelbtas 2018 metais, vis dar tebevyksta, įskaitant daugiau nei 1 000 darbo vietų atsisakymą Prancūzijoje po „Alcatel-Lucent“ perėmimo.

Suomijos grupė ketvirtadienį turi paskelbti daugiau informacijos apie savo strategiją ir ilgalaikes finansines prognozes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.