I. Šimonytė: derybas su EK dėl RRF lėšų apsunkins Briuselio rekomendacijų nevykdymas

Lietuvos derybas su Europos Komisija (EK) dėl Europos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo fondo (RRF) paramos gali apsunkinti tai, kad Lietuva ne vienerius metus nevykdo Briuselio rekomendacijų, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

I.Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Derybas su EK dėl RRF lėšų apsunkins Briuselio rekomendacijų nevykdymas.<br>T.Bauro nuotr.
Derybas su EK dėl RRF lėšų apsunkins Briuselio rekomendacijų nevykdymas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 20, 2021, 3:06 PM

„Pagrindinė sąlyga, ir reikia, kad tai Seimo nariai labai aiškiai supratų, yra ilgą laiką nevykdomų mūsų šaliai teikiamų rekomendacijų įgyvendinimas“, – ketvirtadienį Seime sakė premjerė, pristatydama praėjusių metų Vyriausybės veiklos ataskaitą.

„Tai bus ta sąsaja tarp galimybių naudotis lėšomis ir mūsų pačių sprendimo tų problemų, apie kurias EK baksnoja pirštu mums pastaruosius dešimt metų, yra labai aiški ir labai ryški. Dabar bus sunkiau rasti argumentų, kodėl Lietuva vis dar nesprendžia vieno ar kito klausimo“, – teigė I.Šimonytė.

Lietuva gegužės viduryje pateikė oficialų 2,2 mlrd. eurų vertės Lietuvos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą – jame įrašytos reformos ir viešųjų investicijų projektai, planuojami įgyvendinti su RRF parama.

EK per du mėnesius įvertins planą pagal vienuolika reglamente nustatytų kriterijų ir pagal jį parengs teisiškai privalomus aktus. EK taip pat įvertins, ar plane numatyta bent 37 proc. lėšų skirti taršos mažinimui bei reformoms ir 20 proc. – skaitmeninei pertvarkai.

Vėliau EK perduos planą ES Tarybai, kuri šiai procedūrai turi vieną mėnesį – tikėtina, kas jis bus patvirtintas liepos mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.