Lietuviai vis labiau atranda „eBay“: prekiauja daugiau kaip 12 tūkst. prekeivių, daiktus parduoda maždaug kas 9 sekundes

Naudodamiesi pasauline internetinių pardavimų platforma „eBay“ prekeiviai iš Lietuvos į užsienio rinkas parduoda vis daugiau prekių.

Pasak I.Kretovo, pardavimas per „eBay“ iš Lietuvos įvyksta maždaug kas 9 sekundes.<br> A.Srėbalienės nuotr. 
Pasak I.Kretovo, pardavimas per „eBay“ iš Lietuvos įvyksta maždaug kas 9 sekundes.<br> A.Srėbalienės nuotr. 
Pasak I.Kretovo, pardavimas per „eBay“ iš Lietuvos įvyksta maždaug kas 9 sekundes.
Pasak I.Kretovo, pardavimas per „eBay“ iš Lietuvos įvyksta maždaug kas 9 sekundes.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 21, 2021, 12:36 PM, atnaujinta May 21, 2021, 12:44 PM

2020 m. eksportuotų prekių kiekis, palyginti su ankstesniais metais, augo beveik 26 proc.: 2019 m. Lietuvos verslininkai per „eBay“ užsienio rinkoms pardavė 2,7 milijono prekių, pernai – 3,4 milijono.

„Lietuva „eBay“ yra itin svarbi rinka, nes pardavėjai iš šios šalies demonstruoja itin daug žadančius rezultatus.

Šiemet čia fiksavome beveik 26 proc. parduotų prekių skaičiaus augimą, daugiausia į tokias šalis kaip Jungtinės Amerikos Valstijos, Jungtinė Karalystė, Vokietija, Prancūzija, Italija ir Kanada.

Didžiausi pardavimai – automobilių dalių, mados, namų ir sodo prekių, elektronikos.

Matydami, kad lietuviai atranda „eBay“ kaip vieną geriausių kanalų auginti savo verslams pasauliniu mastu bei pasiekti daugiau nei 187 milijonus pirkėjų visame pasaulyje, mes savo ruožtu siūlome įvairias verslo auginimo programas“, – sakė Ilya Kretovas, „eBay“ naujų rinkų vadovas.

Šiandien per „eBay“ prekiauja daugiau nei 12 tūkst. prekeivių iš Lietuvos (per 2019-2020 m. šis skaičius augo 16 proc.), kurie 2020 m. platformoje buvo patalpinę 15 milijonų prekių, kas yra 110 proc. daugiau nei 2019 m.

Lietuviai pasižymi ir pasauliniame „eBay“ pardavėjų reitinge – į jį patenka internetinė naudotų automobilių dalių platforma rrr.lt, kurie per trejus veiklos metus, pradėję nuo nulio prekių „eBay“, šiandien ten yra patalpinę 1 milijoną prekių ir intensyviai eksportuoja į tokias šalis kaip Jungtinė Karalystė, Prancūzija, JAV, Afrikos valstybės.

Pasak I.Kretovo, pardavimas per „eBay“ iš Lietuvos įvyksta maždaug kas 9 sekundes.

„Eksporto iš Lietuvos per „eBay“ augimo greitis yra tikrai didelis, tad norėdami dar labiau padėti verslininkams iš šios šalies augti bei pasiekti pelningas užsienio rinkas, skiriame Lietuvai vis daugiau dėmesio.

Vienas to pavyzdžių – gegužės 27 d. specialiai Lietuvos rinkai organizuojamas vebinaras.

Jo metu „eBay“ komanda pristatys verslo auginimo programas, dalinsis patarimais ir įžvalgomis, kaip geriau, greičiau ir sėkmingiau parduoti prekes užsienio rinkoms.

Be to, vebinaro metu tarp geriausių „eBay“ pardavėjų patenkanti lietuvių bendrovė pasidalins savo sėkmės istorija ir patarimais“, – sakė I.Kretovas.

Vebinaras vyks internetu, jame „eBay“ naujų rinkų vadovas Ilya Kretov bei naujų rinkų verslo plėtros vadovas Danielius Biranas papasakos aktualiausias platformos naujienas, vieni geriausių pardavėjų iš Lietuvos dalinsis savo sėkmės istorija, o dalyviai gaus progą nemokamai registruotis į į „eBay“ verslo auginimo programą, kurioje platformos ekspertai teiks asmenines konsultacijas, kaip pradėti vystyti veiklą per „eBay“ bei kaip sėkmingai parduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.