Rusija pažadėjo esant pirmai galimybei išplėsti transporto ryšius su Baltarusija

Rusija išplės transporto ryšius su sąjunginine Baltarusija susiklosčius pirmai tam tinkamai galimybei pandemijos požiūriu, ir tai nebus politinis sprendimas, ketvirtadienį vakare pareiškė su Baltarusijos premjeru Ramanu Haloučenka Minske susitikęs Rusijos vyriausybės vadovas Michailas Mišustinas.

 M.Mišustinas.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 M.Mišustinas.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 8:51 AM

„Pirmas dalykas, kurį padarysime, be abejo – kuo skubiau išplėsime tarpusavio transporto ryšius panaudojant visas susisiekimo priemones“, – sakė M.Mišustinas.

Taip jis reagavo į Baltarusijos vyriausybės vadovo siūlymą kuo skubiau atkurti oro susisiekimo tarp Baltarusijos ir Rusijos apimtis iki lygio prieš pandemiją bei atverti naujas skrydžių kryptis.

R.Haloučenkos žodžiais, tokie veiksmai sustiprintų Baltarusijos ir ją palaikančios Rusijos pozicijas prieš Europos valstybių reakciją dėl „Ryanair“ lėktuvo priverstinio nutupdymo praėjusį sekmadienį Minske.

Atsakydamas į tai M.Mišustinas pabrėžė, jog tokiuose sprendimuose „nebūtų jokios politikos“.

„Mes palaipsniui atveriame oro ir kitokį susisiekimą, kuris yra būtinas mūsų piliečiams. Žinoma, tai visiškai priklauso nuo situacijos, susijusios su pandemija“, – pabrėžė Rusijos premjeras.

Gegužės 23-osios popietę Minsko oro uoste buvo priverstinai, panaudojant Baltarusijos karinių oro pajėgų orlaivius, nutupdytas Airijos oro bendrovės „Ryanair“ keleivinis lėktuvas, skridęs iš Atėnų (Graikija) į Vilnių. Jis buvo priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, tačiau buvo priverstas pasukti į Minską, Baltarusijai tvirtinant, jog lėktuve yra sprogmuo. Lėktuvui nusileidus Minsko oro uoste, sprogmens nerasta, tačiau buvo areštuotas juo skridęs baltarusių opozicijos žurnalistas Ramanas Pratasevičus ir jo mergina Sofija Sapega.

Po šio incidento ES lyderiai paragino nutraukti oro susisiekimą su Baltarusija, ES oro vežėjams vengti Baltarusijos oro erdvės bei neleisti Baltarusijos lėktuvams naudotis ES oro erdve.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.