Dalis „Nestle“ produktų neatitinka sveikatos standartų

Pasaulinė maisto milžinė „Nestle“ pirmadienį pranešė rengianti naują mitybos strategiją, kai verslo leidinys „The Financial Times“ (FT) paskelbė apie įmonės vidinį dokumentą, rodantį, kad dauguma gamintojos maisto ir gėrimų produktų neatitinka visuotinai pripažįstamų sveikatos apsaugos standartų.

„Nestle“ pirmadienį pranešė rengianti naują mitybos strategiją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Nestle“ pirmadienį pranešė rengianti naują mitybos strategiją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Nestle“ pirmadienį pranešė rengianti naują mitybos strategiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Nestle“ pirmadienį pranešė rengianti naują mitybos strategiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Nestle“ pirmadienį pranešė rengianti naują mitybos strategiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Nestle“ pirmadienį pranešė rengianti naują mitybos strategiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 2:45 PM

Šių metų pradžioje tarp aukščiausių vadovų išplatintas vidaus dokumentas rodo, kad daugiau nei 60 procentų „Nestle“ maisto ir gėrimų produktų portfelio neatitiko „pripažinto sveikatos apsaugos apibrėžimo“, pranešė Didžiosios Britanijos dienraštis.

Kaip rodo dokumentas, tik 37 proc. „Nestle“ populiariausių maisto ir gėrimų produktų (neįskaitant tokių produktų kaip naminių gyvūnų pašaras, kūdikių maistas ir specializuota medicininė mityba) buvo įvertinti daugiau nei 3,5 žvaigždutės pagal Australijos penkių žvaigždučių produktų naudingumo sveikatos puoselėjimui vertinimo sistemą.

„Nestle“, kurios gaminių asortimentas apima nuo šokolado iki kavos ir kūdikių maisto, jau kelerius metus įgyvendina veiklos pertvarką, siekdama daugiau dėmesio skirti klientų sveikatai ir sveikatingumui, kadangi vartotojai vis dažniau vartoja tokius produktus kaip šaldytos picos ir saldieji gėrimai.

Šveicarijoje įsikūrusi įmonė, be kita ko, įgyvendino didelį postūmį vegetariškų ir veganiškų produktų link.

„Mes gerokai patobulinome savo produktus“,–- sakoma „Nestle“ dokumente, praneša FT.

Visgi dokumente priduriama: „Mūsų portfelis vis dar neatitinka išorinių sveikatos apibrėžimų kraštovaizdyje, kur reguliuotojų spaudimas ir vartotojų reikalavimai auga labai sparčiai.“

„Nestle“ atstovė spaudai teigė naujienų agentūrai AFP, kad bendrovė šiuo metu „įgyvendina projektą visoje įmonėje, siekdama atnaujinti savo novatorišką mitybos ir sveikatos strategiją“.

„Peržiūrime visą savo produktų, skirtų žmonėms įvairiais gyvenimo tarpsniais, norėdami įsitikinti, kad mūsų produktai padeda patenkinti mitybos poreikius ir palaiko subalansuotą mitybą“, – pažymėjo bendrovės atstovė.

Pasak jos, pirmiausia reikėtų „įvertinti tą mūsų maisto ir gėrimų portfelio dalį, kurią galima įvertinti pagal išorines mitybos profiliavimo sistemas“, pavyzdžiui, pagal Australijoje naudojamą sistemą.

Pasak FT, „Nestle“ sieks pristatyti savo naująją strategiją jau šiais metais.

Leidinys pacitavo neįvardytą su klausimu susipažinti asmenį, kuris teigė, kad dokumente buvo siūloma atsisakyti produktų, mažinančių „Nestle“ naudingumo sveikatai reitingus, pavyzdžiui, konditerijos gaminių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.