Vilniuje kylantis aviacijos slėnis naujomis idėjomis sieks nustebinti visą pasaulį

Pasauliniu mastu veikiančios kompanijos „Avia Solutions Group“ plėtros nesustabdė net ir pandemija. Šalia Vilniaus oro uosto kyla „AeroCity“ mieste- lis, kuriame veiks ir aviacijos inovacijų slėnis. Būtent su pastaruoju siejamos didžiulės ateities viltys.

Šalia Tarptautinio Vilniaus oro uosto kylančiame „AeroCity“ miestelyje veiks „NewTech“ inovacijų ir technologijų slėnis, kuriame specialistai kurs aviacijos modernizavimo ir skaitmeninimo sprendimus.
Šalia Tarptautinio Vilniaus oro uosto kylančiame „AeroCity“ miestelyje veiks „NewTech“ inovacijų ir technologijų slėnis, kuriame specialistai kurs aviacijos modernizavimo ir skaitmeninimo sprendimus.
Šalia Tarptautinio Vilniaus oro uosto kylančiame „AeroCity“ miestelyje veiks „NewTech“ inovacijų ir technologijų slėnis, kuriame specialistai kurs aviacijos modernizavimo ir skaitmeninimo sprendimus.
Šalia Tarptautinio Vilniaus oro uosto kylančiame „AeroCity“ miestelyje veiks „NewTech“ inovacijų ir technologijų slėnis, kuriame specialistai kurs aviacijos modernizavimo ir skaitmeninimo sprendimus.
Planuojama, kad „AeroCity“ miestelyje 2025 m. gyvens ir dirbs 8 tūkst. žmonių.
Planuojama, kad „AeroCity“ miestelyje 2025 m. gyvens ir dirbs 8 tūkst. žmonių.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-06-02 12:42

Nors pasaulinei aviacijos pramonei patekus į COVID-19 krizės gniaužtus industrijos apimtis sumažėjo maždaug 60 proc., „Avia Solutions Group“ rezultatai išliko geri, o apyvarta, palyginti su praėjusiais finansiniais metais, sumažėjo tik 35 proc.

Įmonių grupei paskelbus finansinių metų, pasibaigusių 2020 m. gruodžio 31 d., konsoliduotus finansinius rezultatus paaiškėjo, jog grupės apyvarta siekė 709 milijonus eurų, o EBITDA – 109 milijonus eurų.

„Platus paslaugų portfelis, laiku pradėtas grupės veiklos diversifikavimas į krovinių gabenimo segmentą ir griežta finansinė kontrolė leido mums išlikti tvirtiems ir per COVID-19 pandemiją“, – sakė „Avia Solutions Group“ direktorius Jonas Janukėnas.

Padėjo lanksti reakcija

„Nors pandemija neginčijamai turėjo neigiamos įtakos visai aviacijos pramonei, mūsų grupės įmonės rado būdų padidinti užimamas rinkų dalis lanksčiai reaguodamos į besikeičiančią rinką ir pristatydamos naujas paslaugas“, – kalbėjo J.Janukėnas.

2020 m. ir 2021 m. pradžioje tarptautinė aviacijos paslaugų grupė sudarė keletą svarbių sandorių Vakarų Europos rinkose.

Grupė įsigijo „Aviator Group“, pirmaujančią antžeminių paslaugų teikėją Šiaurės šalyse, „Bluebird Nordic“, Islandijos siauro fiuzeliažo krovininių orlaivių operatorių, „RAS Completions“, Londone įsikūrusią korporatyvinių orlaivių interjero ir eksterjero paslaugų įmonę, bei „Arcus Air Logistics“, „ad-hoc“ krovinių gabenimo oru ir kurjerių paslaugų teikėją, įsikūrusią Vokietijoje.

2020 m. „Avia Solutions Group“ taip pat žengė reikšmingą žingsnį į Šiaurės Amerikos rinką įsigydama „Wright International“, nepriklausomą operatyviosios techninės priežiūros paslaugų teikėją, veiklą vykdantį didžiausiuose Kanados oro uostuose.

Didžiausios aviacijos įmonės regione plėtros planuose yra projektas, subursiantis informacinių technologijų (IT) profesionalus, – „NewTech“ inovacijų ir technologijų slėnis, įsikursiantis „AeroCity“.

„AeroCity“ suburs profesionalus

Tai, jog pandemijai nepavyko pristabdyti ambicingos aviacijos įmonių grupės plėtros, įrodo ir toliau sėkmingai netoli Vilniaus oro uosto plėtojamas „AeroCity“ miestelio projektas.

Tai šiuolaikiškas aviacijos įmonių klasteris, draugėn subursiantis aviacijos profesionalus bei entuziastus.

Iki šiol teritorijoje iškilo viešbutis „Loop Hotel“, o kiek vėliau – pirmasis globalios įmonių grupės būstinės pastatas.

Šiuo metu statomas ir antrasis 11 000 kv. m ploto biurų pastatas, kuriame įsikurs „NewTech“ inovacijų slėnis.

Netolimuose planuose naujos statybos – planuojamas 600 kambarių bendro gyvenimo (angl. „co-living“) kompleksas.

Jame turėtų apsigyventi „AeroCity“ bei „Avia Solutions Group“ grupėje dirbantys žmonės, dažnai į Lietuvą atvykstantys iš užsienio.

Planuojama, kad miestelyje iki 2025 m. turėtų dirbti ir gyventi 8 tūkstančiai žmonių.

„Siekiame, jog „AeroCity“ miestelis būtų ne vien darbo, bet ir laisvalaikio leidimo vieta.

Todėl, be statomų biurų, įrengiame ir gyvenamųjų vietų, komercinių patalpų, restoranų ir viešųjų erdvių.

Norime sukurti patogią ir patrauklią erdvę čia įsikursiantiems verslams, dirbsiantiems žmonėms bei miestelio svečiams“, – pasakojo J.Janukėnas.

Vieta ateities technologijoms

Grupės plėtojamame „AeroCity“ miestelyje jau 2021 metų pabaigoje Vilniuje duris atvers „NewTech“ inovacijų ir technologijų slėnis, tapsiantis darbo, poilsio bei inovatyvių aviacijos idėjų plėtojimo erdve.

Tai projektas, skirtas talentingiausiems IT specialistams modernizuojant ir skaitmeninant aviacijos industriją suvienyti. Grupės planuose – daugiau nei 800 naujų darbo vietų savo srities specialistams.

„Aviacijos industrija tik dabar pradeda skaitmeninį perversmą, todėl įžvelgiame didžiulį aviacinio IT sektoriaus potencialą. Pandemija išryškino įsisenėjusias aviacijos įmonių problemas, procesų sudėtingumą, stagnaciją.

Manome, jog būtent procesų skaitmenizacija bei optimizavimas teikia gausybę galimybių.

Todėl tikime, jog dar šių metų pabaigoje atidaromas „NewTech“ slėnis taps vieta, kurioje galės dirbti ir tobulėti talentingi idėjų plėtotojai, IT inžinieriai, kiti specialistai, kurie plėtos, kurs, išbandys ir rinkai pristatys pažangius technologinius produktus“, – teigė J.Janukėnas.

Grupės vadovo tvirtinimu, senamadiška ir lėtai naujas technologijas taikanti aviacijos rinka vis dažniau dėmesį skiria modernizacijai.

„Ilgą laiką šiuolaikiškiausia aviacijos dalis buvo bilietų pardavimas internetu, tačiau dabar vis daugiau aviacijos sektoriaus įmonių ieško būdų optimizuoti procesus, atrasti, kaip tikslingiau panaudoti tiek fizinius, tiek žmogiškuosius išteklius.

„Avia Solutions Group“ įmonės jau ne vienus metus kuria ir tobulina įrankius ir platformas, kurie leidžia aviacijos įmonėms žengti koja kojon su naujausiomis technologijomis. Įvairiapusiška grupės patirtis ir ambicingas požiūris leidžia mums siekti inovacijų lyderio aviacijoje titulo“, – sakė J.Janukėnas.

Ne naujokai IT sektoriuje

Nors šiuo metu „Avia Solutions Group“ vienija per 7 tūkst. profesionalų visame pasaulyje, J.Janukėnas teigia, jog naujajam inovacijų centrui talentų ieškos ne tik grupės viduje, bet ir išorėje.

„Inovacijų ir technologijų slėnis „NewTech“ kvies geriausius, ambicijomis degančius IT profesionalus save išbandyti aviacijos sferoje“, – sakė J.Janukėnas.

Tarptautinei aviacijos paslaugų grupei IT sektorius nėra naujiena. Grupės įmonės plėtoja daugybę technologinių produktų ir paslaugų.

Vykdomi nuotoliniai mokymai aviacijos specialistams „147training.com“ platformoje, ruošiami įrankiai, tokie taip „Momook“, „Sensus Aero“, aviacijos personalui rengti ir veiklai valdyti, plėtojamos ir tobulinamos internetinės variklių, atskirų lėktuvų komponentų nuomos platformos „Enginestands.com“, „Locatory.com“, „Nordicdino.com“.

Įmonių grupė taip pat organizuoja virtualią aviacijos konferenciją „Air Convention“ ir teikia aviacijos verslo bei medijos sprendimus per globalų skaitmeninį centrą „AeroTime Hub“.

Plėtojamas unikalus virtualaus aviacijos vadovų universiteto, turinčio tradicinių mokymo įstaigų patvirtinimą, projektas „Aeroclass.org“.

Rengiami ir modernūs, greiti, pasauliniams poreikiams pritaikyti personalo sprendimai aviacijos sektoriui „Aviationcv.com“.

„Avia Solutions Group“ vadovas tikino, jog „NewTech“ inovacijų centras atvers naujų bendradarbiavimo su universitetais ir kitomis aukštosiomis mokyklomis galimybių.

Jau ne vienus metus tarptautinė įmonių grupė bendradarbiauja su aviacijos, mechanikos bei inžinerinių mokslų studentais, o nuo šiol patirtį pritaikys ir kurdama bendrus projektus su būsimaisiais IT srities profesionalais.

Slėnio plėtros planuose – stipendijų steigimas, stažuočių programos, techninė pagalba, numatomos karjeros dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.