ES pratęsė ekonomines sankcijas Rusijai

Europos Sąjunga (ES) dėl Ukrainos konflikto dar šešiems mėnesiams pratęsė ekonomines sankcijas Rusijai. Prekybos ir investicijų ribojimai galios iki kitų metų sausio 31 dienos, pirmadienį po atitinkamo ES užsienio reikalų ministro sprendimo pranešė šalių narių atstovybė.

V.Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
V.Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
ES pratęsė ekonomines sankcijas Rusijai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
ES pratęsė ekonomines sankcijas Rusijai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 12, 2021, 12:47 PM

Konflikte Rytų Ukrainoje vyriausybiniai daliniai nuo 2014 metų kovoja su Rusijos remiamais separatistais. Šiuo metu galioja paliaubos. Tačiau jos praėjusiais mėnesiais buvo ne kartą pažeistos. JT vertinimu, nuo konflikto pradžios žuvo daugiau kaip 13 000 žmonių.

Rusija ekonominių sankcijų atšaukimo gali tikėtis tik tuomet, kai bus visiškai įgyvendinti vadinamojo Minsko taikos plano susitarimai. Susiedamos sankcijas su planu, ES šalys nori paskatinti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną labiau pasinaudoti savo įtaka prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje, kad konfliktas būtų sureguliuotas.

Ekspertai, anot diplomatų, mano, kad sankcijos Rusijai jau kainavo milijardines sumas. Tačiau nuostolių patiria ir europiečiai, nes baudžiamosios priemonės apsunkina daugelio ES įmonių prekybą su Rusija. Be to, Maskva, reaguodama į sankcijas, paskelbė importo draudimą vakarietiškai žemės ūkio produkcijai, pavyzdžiui, vaisiams ir mėsai.

Sankcijos įvestos po 298 žmones skraidinusio Malaizijos keleivinio lėktuvo sudužimo virš Rytų Ukrainos 2014 metų liepą. Remiantis tyrimu, orlaivį numušė prorusiški separatistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?