Rusija 10 dienų planuotai sustabdė dujotiekį „Nord Stream“

Gamtinių dujų tiekimas iš Rusijos į Vokietiją pirmojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą šia kryptimi abiem gijomis antradienį sustabdytas 10 dienų planiniams kasmetiniams priežiūros ir remonto darbams atlikti, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.

Rusija 10 dienų planuotai sustabdė dujotiekį „Nord Stream“.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Rusija 10 dienų planuotai sustabdė dujotiekį „Nord Stream“.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2021, 2:28 PM

Pasak vamzdyno valdytojos „Nord Stream AG“ pranešimo, per šį laikotarpį bus atliekami mechaninių komponentų ir automatizavimo sistemų bandymai, siekiant užtikrinti dujotiekio veikimo efektyvumą bei saugumą.

„Dujotiekio techninės priežiūros grafikas ir darbų planas buvo iš anksto suderinti su „Nord Stream AG“ partneriais“, – pabrėžė bendrovė.

„Nord Stream“ šiuo metu yra pagrindinis Rusijos eksporto dujotiekis į Europą. Juo per parą perpumpuojama apie 170 mln. kubinių metrų dujų, o 2020 metais perpumpuota 60 mlrd. kubų.

Šalia šio vamzdyno baigiamas tiekti tokio pat pralaidumo „Nord Stream 2“, kurį Rusija tikisi pradėti naudoti šiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.